Objavljeno: 22.10.2009

Samsung WB5000, med kompaktnimi in SLR fotoaparati

Samsung je predstavil nov digitalni fotoaparat, ki je nekakšna vmesna stopnja med zrcalno-refleksnimi in kompaktnimi modeli z velikimi zumom. Pohvali se lahko s kar 24-kratnim optičnim zumom (26-624 mm) in ločljivostjo 12 milijonov pik. Tako kot pri ostalih modelih serije WB, pri Samsungu stavijo tudi pri modelu WB5000 na kakovost optike svojega dolgoletnega poslovnega partnerja Schneider-Kreuznach.

Ob programski avtomatiki, prednastavitvi časa in zaslonke, lahko uporabnik Samsung WB5000 upravlja tudi popolnoma ročno. Posnetke lahko shranjujemo v različnih formatih, podprt je tudi zapis RAW. Fotoaparat sicer dopušča uporabo SD kartic do 4 GB in SDHC kartic do 32 GB. Vgrajena je Samsungova kombinacija optične (OIS) in digitalne stabilizacije slike (DIS). Tako kot se spodobi za izdelke zadnjega časa, tudi WB500 podpira snemanje filmov v HD kakovosti 720p (1280 x 720 slikovnih točk), uporabnik pa lahko med snemanjem v celoti izkoristi 24-kratno območje zuma.

Od programskih funkcij so tu prepoznava obrazov, funkcija Beauty Shot popravi manjše nepravilnosti obraza na portretu, pozna tudi prepoznavanje scene. Zanimiva funkcija Smart Album razporeja podatke o slikah samodejno glede na čas, vsebino ali temo in tako lajša iskanje shranjenih slik že kar na kameri. Samsung WB5000 je na prodajnih mestih na voljo od oktobra 2009 po ceni 399 evrov.

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji