Objavljeno: 15.1.2015 13:00

Samsung se (zares) zanima za Blackberry

Reuters poroča, da je iz zaupnih virov in dokumentov, ki so jih videli njihovi novinarji, jasno, da je Samsung pred kratkim podjetju Blackberry ponudil okoli 7 milijard dolarjev za njihov odkup. Obe podjetji to seveda zanikata, so se pa Blackberrjeve delnice po tej novici vseeno začasno dvignile za kar 30%.

Samsung si Blackberry najverjetneje želi zaradi prodora v poslovna okolja, saj postaja tržišče za domače uporabnike že kronično zasičeno. Poleg tega so veliko vredni že sami patenti, ki jih ima v lasti Blackberry, že njihova knjigovodska vrednost presega 1,1 milijarde dolarjev.

Blackberry je sicer v zadnjem času menda zavrnil kar nekaj ponudb za odkup, saj so mnenja, da je vrednost njihove blagovne znamke in varnostne infrastrukture veliko večja od ponujenih. Nazadnje je bilo govora o odkupu s strani kitajskega Lenova, kjer pa se s prodajo ni strinjala tudi kanadska vlada, zaradi varnostnih razlogov. Slišati je, da s prodajo korejskemu podjetju ne bi imela težav. Težave pa bi lahko povzročal ameriški Committee on Foreign Investment (CFIUS), ki se ukvarja z odobritvijo poslov, ki predstavljajo morebitne težave za nacionalno varnost.

Blackberry je sicer v zadnjem četrtletju prodal za 793 milijonov dolarjev naprav in storitev, v primerjavi z 1,19 milijarde v istem obdobju lani.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji