Samsung se (zares) zanima za Blackberry

Objavljeno: 15.1.2015 13:00 | Teme: BlackBerry, samsung

Reuters poroča, da je iz zaupnih virov in dokumentov, ki so jih videli njihovi novinarji, jasno, da je Samsung pred kratkim podjetju Blackberry ponudil okoli 7 milijard dolarjev za njihov odkup. Obe podjetji to seveda zanikata, so se pa Blackberrjeve delnice po tej novici vseeno začasno dvignile za kar 30%.

Samsung si Blackberry najverjetneje želi zaradi prodora v poslovna okolja, saj postaja tržišče za domače uporabnike že kronično zasičeno. Poleg tega so veliko vredni že sami patenti, ki jih ima v lasti Blackberry, že njihova knjigovodska vrednost presega 1,1 milijarde dolarjev.

Blackberry je sicer v zadnjem času menda zavrnil kar nekaj ponudb za odkup, saj so mnenja, da je vrednost njihove blagovne znamke in varnostne infrastrukture veliko večja od ponujenih. Nazadnje je bilo govora o odkupu s strani kitajskega Lenova, kjer pa se s prodajo ni strinjala tudi kanadska vlada, zaradi varnostnih razlogov. Slišati je, da s prodajo korejskemu podjetju ne bi imela težav. Težave pa bi lahko povzročal ameriški Committee on Foreign Investment (CFIUS), ki se ukvarja z odobritvijo poslov, ki predstavljajo morebitne težave za nacionalno varnost.

Blackberry je sicer v zadnjem četrtletju prodal za 793 milijonov dolarjev naprav in storitev, v primerjavi z 1,19 milijarde v istem obdobju lani.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki