Objavljeno: 13.6.2014 11:00

Samsung napoveduje nove tablice

Tablici serije Galaxy Tab S, ki sta bili napovedan sinoči, sta še en korak, s katerim bo Samsung poskušal ovreči prevlado Applovih tablic iPad. 8,4 in 10,6-palčna modela bosta naprodaj v juliju in imata predvidene cene, ki se lahko primerjajo z iPad Mini in iPad Air (399 in 499 dolarjev). Ravno tako sta tablici impresivno tanki (le 6,6 mm) in lahki (294 in 465 g), zunanji dizajn pa poskuša biti minimalističen in v resnici spominja na zunanjost telefona Galaxy S5. Poganjal jih bo osemjedrni procesor Exynos 5420 z grafiko Mali-T628, na voljo bo 3 GB pomnilnika in 32 GB shrambe za datoteke. Razširljive bodo s karticami microSD, nameščen pa bo Android 4.4 (Kitkat), seveda s Samsungovo preobleko.

Samsung na novih Tabih (ponovno) predstavlja nekaj novih programskih paketov (medtem ko mu stari umirajo, primer je Music Hub, ki ga bodo z julijem ukinili), omogoča večopravilnost (na zaslonu sta lahko do dve aplikaciji naenkrat), vendar je ključna novost, na katero so ponosni - zaslon Super AMOLED. Gre za največje zaslone AMOLED do sedaj, ki premorejo ločljivost kar 2560×1600 pik, v »filmskem« razmerju stranic 16:10. Pri vtisi prisotnih na predstavitvi so bili odlični, vendar opozarjajo, da je prikaz barvno nekoliko preveč zasičen, kar smo sicer vajeni že iz telefonov Galaxy S, ki ravno tako premorejo zaslone Super AMOLED. Samsung verjetno prav zato ponuja programske korekcije prikaza.

Samsung je lani prodal (oz. »distribuiral«, kar včasih ni isto) 40 milijonov tablic, Apple pa 70 milijonov. Pri čemer ima Apple v prodaji le dve različici iPada, Samsung pa nas v svojih že skorajda utaplja. Samo letos je bilo namreč predstavljenih že devet tipov tablic, katerih imena tudi poznavalcem ne povedo dovolj. Ločiti med Tabi, Tab Proji, Note Proji in Tab Si je pač vedno težje. No, trenutno kaže, da je (oz. bo) najmočnejši model pač S (kot »super«?). Zaenkrat.

 

qwpfT9jtsMk

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji