Objavljeno: 31.1.2000

S slovensko kartico SIM v Severno Ameriko

Družba Mobitel ima sklenjene in delujoče pogodbe o sledenju s štirimi ameriškimi operaterji: Omnipoint (vzhodni del ZDA), Powertel (jugovzhod ZDA), Aerial (osrednji in južni del ZDA) in Voicestream (jug in severozahod ZDA). Mobitelova kartica SIM lahko deluje v predelih 37 ameriških zveznih držav in še v več kakor 1800 večjih mestih v Kanadi, kamor sega signal operaterja Microcell (velja tudi za Debitelove naročnike, saj uporabljajo Mobitelovo omrežje). Vsa omenjena severnoameriška omrežja delujejo v frekvenčnem omrežju 1900 MHz, zato je za uporabo v teh omrežjih poleg kartice SIM treba imeti telefon, ki deluje v tem frekvenčnem območju. Mobitel svojim naročnikom ob predložitvi vozovnice za potovanje v ZDA ali Kanado ponuja brezplačen najem ustreznega mobilnega telefona za obdobje do treh mesecev.

SI.Mobil z omenjenimi severnoameriškimi operaterji še načrtuje sklepanje pogodb. Svojo pot v pokrivanje ZDA so začeli prek operaterja Nextel, s katerim so uspešno končali preizkušanje. Omrežje Nextel pokriva večja naselja in prometnice po vseh delih ZDA (vključno s Havaji, vendar brez Aljaske). Deluje v frekvenčnem območju 800 MHz na osnovi tehnologije iDEN (Integrated Digital Enhanced Network), ki jo je razvila družba Motorola. Prvi mobilni telefon, ki bo primeren tako za rabo v SI.Mobilovem kakor tudi Nextelovem omrežju (dvofrekvenčni 900 / 800 MHz), bo Motorola i2000, ki bo na voljo predvidoma konec marca. SI.Mobil bo svojim naročnikom, ki potujejo v ZDA, omogočil nakup ali najem ustrezne opreme pod ugodnimi pogoji.

Družba Mobitel ima sklenjene pogodbe o sledenju s 135 operaterji v 68 državah, SI.Mobil pa je v desetih mesecih svojega delovanja sklenil pogodbe z 51 operaterji v 33 državah.

http://www.mobitel.si

http://www.simobil.si

http://www.omnipoint.com

http://www.nextel.com

http://www.mot.com/iden/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji