Objavljeno: 18.10.2009

Roxio Popcorn 4

Podjetje Roxio je izdalo novo različico programskega paketa Popcorn, tokrat z oznako 4. Gre za aplikacijo, ki deluje na računalnikih Mac ter njihovim uporabnikom omogoča zajemanje ter pretvorbo formatov iz video naprav in zapis videa na optične medije.

Glede na predhodno različico štirica dodaja še podporo za vse bolj razširjena stisnjena formata avdio-video zapisa v visoki ločljivosti AVCHD ter MKV, med vtičniki pa je tudi modul, ki skrbi za Flash video vsebine. Avtorji programa so trdo delali tudi na njegovih možnostih pretvorbe različnih video formatov, ki je sedaj tudi strojno podprta (pri kodiranju pomaga grafična kartica), uporabnik pa lahko nastavi, da se računsko zahtevna pretvorba izvaja takrat, ko njega ni za računalnikom ali pa je le-ta manj obremenjen.

Popcorn 4, ki je naprodaj za slabih 50 ameriških dolarjev, razširja tudi podporo za manjše napravice, kot so denimo dlančniki Palm Pre ali predvajalniki tipa iPod nano, neznanka mu niso niti igralne konzole – podprti sta Nintendo Wii ter Sony PSP go. Uporabniški vmesnik omogoča tudi hitro objavo video vsebin na priljubljenih spletnih portalih YouTube in podobnih.

www.roxio.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji