Objavljeno: 30.9.2000

Red Hat Linux 7.0 in Red Hat Network

Podjetje Red Hat je predstavilo novo različico operacijskega sistema Red Hat Linux, ki sloni na novem jedru (različica 2.4). Poleg novega jedra vsebuje paket niz izboljšav in novosti. Grafični podsistem xfree86 je močno izboljšan, predvsem z novo podporo za grafiko in grafične pospeševalnike 3D. Red Hat Linux 7.0 podpira vmesnike in naprave USB, kot so tiskalniki, optični bralniki, miške in tipkovnice. Izboljšana je tudi podpora za internet z novim protokolom OpenSSL za varne povezave.

Red Hat Linux 7.0 je na voljo tako kakor doslej v več različicah. Red Hat 7 Standard Edition stane 30 dolarjev, bogatejša Red Hat 7 Deluxe Edition 70 dolarjev ter najbolje opremljena Red Hat Linux 7 Professional Edition 180 dolarjev.

Po mnenju predstavnikov podjetja pa je še pomembnejša novost omrežna storitev Red Hat Network, ki bo omogočala samodejno posodabljanje računalnikov s popravki in napredki v razvoju Linuxa na precej enostavnejši način kakor doslej. Red Hat Network bo obenem tudi povezovalna točka med uporabniki, skupinskimi projekti in uporabniki, ki bodo z omrežjem dobili boljšo podporo za predstavitev novih tehnologij. Omrežje naj bi ponujalo več vrst storitev, sprva pa bodo na voljo samodejno posodabljanje ter distribucija programske opreme. Za uporabnike bo omrežje dosegljivo z naročnino, ki bo znašala 10 dolarjev mesečno. Red Hat Network bo zanimiv tudi za podjetja, ki bodo poleg posodobitev na ta način dobila dostop do napredne tehnične podpore za 400 dolarjev letno za posamezen računalnik.

http://www.redhat.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji