Objavljeno: 1.1.2011

Raziskava: ljudje ne morejo živeti brez interneta

Ameriško podjetje za raziskave Zogby je decembra anketiralo 1950 odraslih Američanov in ugotovilo, da kar 28% vprašanih ne bi več moglo kvalitetno živeti brez širokopasovnega interneta. Elektronska pošta je bila na drugem mestu z 18% pritrdilnimi odgovori. Facebook je v celoti pristal precej nižje, saj v povprečju brez tega družabnega omrežja ne more komaj 3% vprašanih. Kljub temu je ta podatek precej generacijsko odvisen: v starostni skupini med 18 in 24 leti je kar 15% takih, ki ne bi mogli več brez Facebooka.

Pri vprašanju, katera tehnologija je najbolj zaznamovala zadnje desetletje so odgovori podobni: na prvem mestu je internet s skupaj 24% odgovorov, na drugem Facebook z 22%, šele na tretjem mestu pa Google z 10%. Rezultati odgovorov se razlikujejo tudi glede na spol - med ženskami s starostjo pod 55 let je na prvem mestu Facebook, med moškimi pa Internet.

Anketirane so vprašali tudi za njihove napovedi za novo leto. Največ novosti vprašani v letu 2011 pričakujejo na področju zabavne elektronike (24%), na drugem mestu pa je širše področje računalništva. V naslednjem desetletju pa vprašani verjamejo, da bo prišlo do preboja na področju izvornih celic in kloniranja človeških organov (43%), možnosti vgradnje čipov v človeško telo za potrebe diagnostike (40%), napredka na področju robotov, ki bodo lahko delali številna ročna opravila, nazadnje pa tudi pri razvoju navidezne resničnosti na področju zabavne elektronike.

http://www.zogby.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji