Objavljeno: 9.1.2014 09:00

Razerjev modularni računalnik

Podjetje Razer, sicer najbolj znan po tipkovnicah in miškah, namenjenih resnejšim igričarjem, je predstavilo koncept modularnega računalnika, imenovanega Christine. Gre za zanimivo idejo računalnika, ki omogočal tudi računalniško manj podkovanim uporabnikom, da si sestavijo računalnik po lastnih željah. Posamezne module (procesor, grafična kartica, pomnilnik, itd.) bi enostavno priklopili na osrednji stolp oziroma konzolo – za povezavo med komponentami naj bi skrbel PCI-Express.

Računalnik bi bil s tem tudi enostavno nadgradljiv oziroma razširljiv, vsaka komponenta pa bi vključevala tudi lastno vodno hlajenje. S tem naj bi bilo podprto tudi navijanje komponent, ki naj ne bi vplivalo na garancijo. Pri podjetju so povedali, da se bo lahko na omenjenem računalniku uporabljali več operacijskih sistemov – med njimi bo bržkone tudi novi igričarski SteamOS.

Seveda je vse skupaj še koncept, torej ni nujno, da bo sploh kdaj ugledal luč dneva. Nam se zdi računalnik sicer zanimiv, a bi bili v takem primeru vezani na eno podjetje za vse strojne nadgradnje. Verjamemo, da tisti, ki bi si radi sami sestavili računalnik z izbranimi komponentami, to že znajo oziroma so se pripravljeni tega naučiti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji