Objavljeno: 11.10.2013 07:00

Prvo dejanje NTK 2014

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se je odvil prvi dan prenovljene Microsoftove konference NT. Zaznamovali so jo njihove oblačne rešitve ter novi izdelki, kot so Windows 8.1, Server 2012 R2, System Center 2012 R2 in Visual Studio 2013. 

Microsoftovci so nam tako predstavili nov sklop poslovnih izdelkov in storitev v oblaku, ki dopolnjujejo Office 365 in ki bodo strankam na voljo po 18. oktobru. Istega dne bosta na voljo še izdelka Windows Server 2012 R2 in System Center 2012 R2, ki bosta z virtualizacijo Hyper-V za najobsežnejša okolja, visokozmogljivim shranjevanjem podatkov ob nizkih stroških in vgrajenim, programsko določenem omrežnim povezovanjem ter s podporo hibridnim okoljem prenovila sedanje podatkovne centre. »Različica R2 strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2012 prinaša pomembne novosti in nadgrajuje že obstoječe. Work folders je novo orodje za sinhronizacijo dokumentov v hibridnem okolju, s paketom Azure Pack lahko omogočimo uporabnikom v zasebnem oblaku enako izkušnjo kot v Windows Azure, nove funkcionalnosti na področju virtualizacije in številne druge. Te funkcije so čakali v mnogih podjetjih in organizacijah, ki so se odločila za postavitev hibridnih računalniških okolij s povezovanjem prednosti rešitev v javnem oblaku in na lastni lokaciji,» je ob predstavitvi povedal Luka Manojlovič iz podjetja MA-NO.

Omenjeni novi paket Windows Azure Pack bo namreč podjetjem in ponudnikom storitev omogočil razvijanje lastne samopostrežne infrastrukture in platform iz njihovih podatkovnih centrov.

Microsoft bo naslednji teden izdal tudi drugi predogled Serverja SQL 2014, ki zdaj nudi tudi t. i. in-memory tehnologijo in deluje s storitvami Windows Azure, kar daje nove možnosti za varno shranjevanje podatkov in obnovitev po katastrofi. Za obdelavo velikih podatkov pa bo Microsoft še ta mesec predstavil tudi storitev Windows Azure HDInsight Service, ki bo delovala s SQL Serverjem in z najbolj razširjenimi orodji za poslovno poročanje, kot sta Microsoft Excel in Power BI for Office 365.

Novosti pa še ni konec, prihajata tudi prenovljeno razvojno okolje Visual Studio 2013 in ogrodje .NET 4.5.1 za razvoj sodobnih aplikacij za naprave in storitve, na voljo pa bo tudi predogled rešitve Studio 2013 Modern Lifecycle Management.

Obenem bodo s 1. novembrom strankam s pogodbo Enterprise Agreement ponudili znižane cene storitev Windows Azure s prilagodljivostjo pri letnih plačilih in brez kazni za prekomerno uporabo.

Na prvem dogodku NTK smo udeleženci lahko prisluhnili šestim celodnevnim seminarjem, na katerih je poleg Kathleen Dollard, ki sodi med najbolj priznane strokovnjake za tehnologije C# na svetu, sodelovalo tudi šest slovenskih strokovnjakov z nazivom »Microsoft Most Valuable Professional«. Seminarje so spremljale tudi Microsoftova šola za partnerje »Fit za IT-akademija«, posebna delavnica IT Camp o infrastrukturi kot storitvi Windows Azure ter posebne vsebine za zaposlene v izobraževanju.

Prenovljen NTK prvič sestavljajo trije dogodki, in sicer dva enodnevna – poleg današnjega bo drugi 21. januarja – ter en dvodnevni v začetku aprila prihodnje leto.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji