Objavljeno: 12.10.2010

Prvi telefoni z Windows Phone 7

HTC je ob splavitvi novega operacijskega sistema Windows Phone 7 predstavil kar pet novih naprav na Microsoftovi platformi: HTC 7 Surround, HTC 7 Mozart, HTC 7 Trophy, HTC 7 Pro and HTC HD7.

HTC HD7 je s 4,3-palčnim zaslonom WVGA in gigaherčnim procesorjem zelo podoben HD7, le da ima drug operacijski sistem. Ločljivost tipala fotoaparata je 5 megapikslov, video zajema v ločljivosti 720p, ima 16 GB notranjega pomnilnika in 576 MB delovnega pomnilnika RAM.

Surround je zelo podoben modelu HD2, le da je nekoliko manjši, torej diagonala zaslona meri 3,8 palca, aluminijastega Mozarta oa odlikuje najzmogljivejša kamera v družini z ločljivostjo 8 megapikslov, HD-videom in ksenonsko bliskavico.

Trophy je najcenejši med predstavljenimi novostmi iz Tajvana, ki ima kljub temu enake osnovne specifikacije kot HD7, model Pro pa ima edini fizično tipkovnico QWERTY za hitrejše pisanje sporočil.

Samsung Omnia 7 in različica za operaterja AT&T Focus imata 4-palčni zaslon Super AMOLED, fotoaparat z ločljivostjo tipala 5 megapikslov, bliskavico LED in in zajemom videa v ločljivosti 720p, notranjega pomnilnika je 8 GB, procesor pa je Snapdragon s frekvenco 1 GHz.

Optimus 7 in Optimus 7Q sta prva telefona izdelovalca LG s sistemom Windows Phone 7 in s procesorjem Snapdragon in 512 MB pomnilnika RAM. Na voljo imata 16 GB notranjega spomina in fotoaparat z ločljivostjo tipala 5 megapikslov in zajemom vide v ločljivosti 720p, razlika med njima pa je v zunanji tipkovnici QWERTY, ki jo ima model 7Q.

Svojega predstavnika je dodal tudi Dell. Venue Pro, nekoč znan kot Lightning, ima 4,1-palčni zaslon AMOLED, procesor Snapdragon s frekvenco 1 GHz, 8 GB notranjega spomina in fotoaparat z ločljivostjo tipala 5 megapiskslov in bliskavico LED ter zajemom videa v ločljivosti 720p.

www.htc.com

www.samsung.com

www.lg.com

www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji