Objavljeno: 13.1.2010

Prvi telefon z Intel Moorestownom

To, da ima Intel ambicije s svojimi procesorji poseči tudi na področje mobilne telefonije, že lep čas ni skrivnost. Kot kaže, se bo to uresničilo z naslednjo generacijo procesorjev Atom, ki jih razvijajo pod delovnim imenom Moorestown. Na sejmu CES so tako skupaj z družbo LG prikazali telefon LG GW990, ki je očaral javnost. Procesor vgrajen v telefon je dovolj zmogljiv, da predvaja video posnetke v visoki ločljivosti 720p, pri tem pa porabi polovico manj energije kot dosedanji sistemi s procesorji Atom, oziroma kar 50-krat v fazi mirovanja.

Procesor je dovolj zmogljiv, da omogoča hkrati predvajati video posnetek, prikazovati podatke, npr koledar in opravljati video klice, sposoben pa je poganjati kar solidne 3D igre.

Sam telefon je tudi posebnež v vseh pogledih. Zaslon ima diagonalo kar pet palcev in nudi slikovno razmerje 2,13:1 ob ločljivosti 1024 x 480 pik. Tudi sicer je zaradi velikega zaslona, ki je občutljiv na dotik, telefon dokaj velik - dolg je več kot 15 centimetrov, občutno več kot dosedanji pametni telefoni, zato sega že med mini tablične računalnike. Od ostale opreme je velja omeniti podporo za omrežja 3G, vsebuje kar dve video kameri, sprejemnik GPS, digitalni kompas, radijski sprejemnik, 512 MB RAM in 16 GB pomnilnika Flash RAM. . Telefon ima poleg procesorja še en Intelov izdelek, operacijski sistem Moblin, ki temelji na Linuxu.

http://www.intel.com

http://www.lge.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji