Objavljeno: 18.11.2000

Prvi izdelki z USB 2.0

Bliža se čas, ko bodo na tržišče začeli prihajati izdelki, združljivi z novim vmesnikom USB 2.0. Ta bo omogočal znatno večjo prepustnost od sedanjih izdelkov (480 Mb/s proti današnjim 12 Mb/s), s čimer se bodo odprle nove možnosti rabe. Dosedanji vmesniki USB so namreč omogočali prepočasni prenos podatkov za naprave, kot so zapisovalniki CD, diski, videokartice in druge naprave s hitrim prenosom podatkov.

Med prvimi bo na tržišče izdelke poslalo podjetje Aten, ki je napovedalo kartico za podnožje PCI in prvi razdelilnik za priključevanje naprav, združljivih z USB 2.0. Razdelilnik s štirimi priključki bo v prodaji konec leta za 90 dolarjev, tak s sedmimi vtičnicami pa bo stal 140 dolarjev.

Obenem bo na voljo tudi kartica s petimi priključki USB 2.0, cena pa bo znašala 100 dolarjev. Podjetje načrtuje tudi drugačne izvedbe, kot so na primer kartica PC Card za dodajanje vmesnikov USB 2.0 prenosnim računalnikom, kmalu pa prideta na vrsto tudi omrežni vmesnik, ki bo omogoča prenos podatkov s hitrostmi do 100 Mb/s ter podvojevalnik vmesnikov za prenosne računalnike, s katerega bodo signali drugih vmesnikov speljani prek ene same povezave USB. Proizvajalec pripravlja gonilnike za operacijske sisteme Windows in MacOS.

http://www.aten-usa.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji