Objavljeno: 18.8.2000

Prve podrobnosti o projektu Whistler

V zadnjem času je že nekaj povsem običajnega, da se v spletu pojavijo informacije o izdelkih, ki morajo šele nastati. Nedavno so v javnost prodrle tudi prve podrobnosti in celo slike operacijskega sistema Microsoft "Whistler", ki bo naslednik sedanjega operacijskega sistema Windows 2000. Kakor je videti v prvi razvojni različici, ki so jo dobili v roke izbrani preizkuševalci, ima Whistler precej spremenjen uporabniški vmesnik glede na dosedanja okolja Windows. Dosedanji začetni menu Start bosta tako nadomestili dve novosti.

Prva je Start Panel, razširjena različica startnega menuja, sestavljena iz dveh stolpcev, ki ima tudi spremenjeno vsebino, na primer ukaze za izklop in prijavo uporabnikov. Druga novost pa je aktivna stran Start Page, ki bo na spletni strani združevala delovno okolje, narejeno v tehnologiji Dynamic HTML (DHTML), na kateri bodo združeni najbolj pogosto uporabljeni programi, najnovejši dokumenti, bližnjice do spletnih strani in druge informacije.

Videti je, kakor da bo uporabniški vmesnik paketa Outlook, torej vse informacije, pomembne za uporabnike, dobil naslednika kar v okolju Windows. Videz pravzaprav izhaja iz projekta Neptune, nekdanje potrošniške razvojne različice okolja, ki so jo lani ukinili in združili s projektom Whistler.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji