Objavljeno: 29.11.2006

Prodanih 600.000 konzol Wii

Potem ko je Nintendova konzola Wii že na sejmu industrije računalniških iger E3 pritegnila več pozornosti kot takrat premierno predstavljeni PlayStation 3, se zdaj podobno razmerje odraža tudi pri zanimanju za konzoli na prodajnih policah.

Kljub temu, da je Sonyjeva konzola v ZDA prišla v trgovine dva dni pred Nintendovo, je bilo slednjih prodanih že 600 tisoč, medtem ko Sony na ameriški trg v prvi pošiljki toliko konzol niti ni poslal, niti ni znano ali je prodal vseh 400 tisoč.

Igralna palica s podporo zaznavanju gibanja je poleg polovične cene v primerjavi s PS3 očitno ključnega pomena za konzolo Wii, ki jo nekateri po osmih dneh prodaje že uvrščajo med hite božično-novoletne nakupovalne mrzlice.

Čez nekaj dni bo Wii moč kupiti tudi na razgretem domačem trgu, od katerega si po tako uspešnem začetku v Severni Ameriki Nintendo lahko obeta velika, kmalu zatem pa bo na voljo tudi v Avstraliji in v EU.

Do konca leta želi Nintendo samo v Severni Ameriki prodati 4 milijone konzol, Sony načrtuje milijon prodanih enot, Microsoft pa je v enem letu prodaje konzole Xbox 360 prodal 6 milijonov kosov.

www.nintendo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji