Objavljeno: 20.9.2020 08:00 | Teme: Trump, TikTok

Primer TikTok: Donald Trump »je podal svoj blagoslov«. Ga bo tudi kitajska vlada?

Včeraj smo zapisali, da naj bi v ZDA od danes (nedelja) zvečer ne bi bilo več mogoče namestiti aplikacije TikTok. Razen »če se ne bo ameriški predsednik Trump v zadnjem trenutku strinjal s poslom, ki ga je kitajski lastnik aplikacije ByteDance sklenil z Oraclom«. Seveda se je zgodilo ravno to.

Ameriški predsednik Trump je novinarjem vzneseno sporočil, da »je dal svoj blagoslov« poslu, ki naj bi kot tehnološkega partnerja TikTok za področje ZDA vzpostavil podjetje Oracle. Poenostavljeno – strežniške kapacitete (»oblak«) za TikTok naj bi po novem zagotavljal Oracle, podatki o uporabnikih naj zato nikoli ne bi zapustili ZDA. Šef in soustanovitelj Oracla, Larry Ellison, je sicer Trumpov osebni prijatelj.

TikTok in njegov lastnik, kitajsko podjetje ByteDance, sta Trumpovo podporo pozdravila. Seveda pa mora posel potrditi tudi kitajska vlada. Ta ima ameriških kapric v zadnjem času (spomnimo se le »primera Huawei«, pa tudi prepovedi WeChata) zagotovo že vrh glave, zato bo spremljanje njihovega odziva zagotovo še zanimivo. In poučno.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji