Objavljeno: 25.3.2021 10:00 | Teme: apple, samsung, OLED

Prihajajoči Apple iPhone 13 naj bi imel 120 Hz zaslon LTPO. Dobavitelj bo Samsung.

The Elec poroča, da naj bi Apple v svojih novih iPhonih končno uvedel 120 Hz osveževanje slike, ki so ga Samsungovi telefoni Galaxy S uvedli leta 2020. Dobavitelj zaslonov bo - Samsung Electronics.

Zasloni LTPO, ki jih uporabljajo telefoni Samsung Galaxy Note20 Ultra, Galaxy S21 in Asus ROG Phone 5, pa tudi Apple Watch, omogočajo prilagodljivo hitrost osveževanja. Kadar se pokaže potreba, je osveževanje 120-herčno, zato je premikanje zaslona izredno mehko, če potrebe pa ni, pa se hitrost osveževanja zniža, s tem pa se zmanjša tudi poraba električne energije. Applovi iPhoni te tehnologije sedaj nimajo, saj uporabljajo klasične (Samsungove) zaslone AMOLED.

Poročilo omenja, da je Samsung Applu zaenkrat sposoben dostaviti le 30.000 zaslonov LPTO mesečno, medtem ko Apple trenutno vgrajuje po 105.000 zaslonov AMOLED. Samsung naj bi obstoječe proizvodnje linije AMOLED preusmeril v izdelavo LTPO in tako Applu omogočil dobavo 70.000 zaslonov mesečno. Morda tudi zato govorice pravijo, da 120-herčnega osveževanja ne bodo premogli vsi novi iPhoni, ampak le modela iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji