Teme - OLED

 • LG predstavil štirimetrski zaslon s tehnologijo MicroLED

  Korejski LG je predstavil zaslon LG MAGNIT, ki ima kar 163-palčno oz. 4m diagonalo. Namenjen je prikazovanje oglasov, pa tudi kot televizor za (zelo) petične stranke.

  Objavljeno: 15.9.2020 12:00več
 • Prototipi – zasloni, ki se dvakrat ukrivijo in celo – zvijejo

  Leto 2020 naj bi bilo leto prepogljivih telefonov, vsaj tako nas prepričujejo. Poleg podjetij Samsung, Huawei in Lenovo (Motorola), ki imajo že prodajne modele takih telefonov/tablic, se v tej smeri trudi tudi kitajski TCL. Zaenkrat le s prototipi in celo le z nedelujočimi maketami, pa vendar – njihove ideje so videti zanimivo!

  Objavljeno: 11.3.2020več
 • Televizijski LG razmišlja o rezervni različici, OLED je predrag

  KoreaTimes poroča, da je LG pri korejskem patentnem uradu (The Korea Institute of Patent Information) vložil patente glede razvoja zaslonov z anorganskimi svetilnimi elementi. Zasloni OLED, kjer je LG (LG Displays) vodilni, imajo toliko težav in so toliko predragi, da podjetje potrebuje alternativo.

  Objavljeno: 22.1.2020 09:00več
 • Nov prepogljivi telefon – Motorola RAZR

  Telefonski del Motorole, ki je podružnica podjetja Lenovo, je novinarjem poslal vabilo na dogodek v Los Angelesu, kjer bo predvidoma predstavljen prepogljivi telefon RAZR. Dogodek se bo odvil 13. novembra.

  Objavljeno: 18.10.2019 13:00več
 • Sony Xperia 1 prinaša 4K OLED zaslon

  Na sejmu MWC so pri Sonyju predstavili prihajajoči telefon Xperia 1, gre za prvi telefon z OLED zaslonom ločljivosti 4K.

  Objavljeno: 25.2.2019 10:00več
 • Panasonicove novosti

  Pred kratkim smo se udeležili Panasonicove vsakoletne konference Panacon, na kateri podjetje predstavi vse letošnje novosti na področju domače elektronike. Nas so sicer najbolj zanimali novi fotoaparati in televizorji, a med predstavljenimi izdelki so bili tudi brivniki, mikrovalovne pečice in druga bela tehnika.

  Objavljeno: 22.2.2019 13:35več
 • Obtožbe zaradi prodaje Samsungovih poslovnih skrivnosti

  Tožilci v Južni Koreji so zoper devet oseb in dve podjetji vložili obtožnico zaradi prodaje Samsungovih tehnologij kitajskim podjetjem.

  Objavljeno: 29.11.2018 14:00več
 • Prihajajo upogljive tablice

  Sodeč po pisanju korejske spletne strani Etnews naj bi Lenovo pripravljal tablico z upogljivim zaslonom. Zaslon naj bi izdelali pri korejskem LGju, ki so tovrstne zaslone tipa OLED vsaj v prototipnih oblikah že kazali na raznih sejmih.

  Objavljeno: 17.10.2018 15:00več
 • Največji zaslon OLED je v Dubaju

  Dubaj, ki je znan po rekordih in presežkih, se tokrat lahko pohvali tudi kot kraj z največjim zaslonom OLED na svetu. Korejski LG je v sodelovanju s trgovskim centrom Dubai Mall postavil velikansko steno sestavljeno iz kar 820 kosov zaslonov OLED, kjer ima vsak diagonalo 55 palcev.

  Objavljeno: 14.8.2017 01:00več
 • Najlažja pametna očala na svetu

  Epson je na sejmu Mobile World Congress v Barceloni predstavil tretjo generacijo pametnih očal Moverio AR. Model BT-300 ima popolnoma prozorni leči z OLED slojem, štirijedrni procesor Intel Atom X5, prgišče senzorjev, 5MP kamero ter mobilni operacijski sistem Android 5.1. Očala tehtajo 20 odstotkov manj od predhodnika in kar 72 od prvenca, kar jih okrona za najlažja binokularna pametna očala na svetu. Izdelek je namenjen predvsem poslovni rabi, dodano vrednost naj bi predstavljal inženirjem, učiteljem, trenerjem, zdravnikom, zobozdravnikom in zaposlenim v prodaji na drobno, turizmu in kulturi. Očala za okoli 800 evrov bodo na voljo oktobra.

  Objavljeno: 24.2.2016 01:00več