Prihaja Kindle 2

Objavljeno: 7.2.2009

Nekaj dni pred uradno predstavitvijo so že znane dokončna podoba, nekatere tehnične podrobnosti, kot tudi cene druge generacije bralnika elektronskih knjig Amazon Kindle. Novi Kindle 2 je lepše oblikovan, ergonomsko bolj uporaben, predvsem pa opazno tanjši in lažji kot prva generacija bralnikov. Kot je razvidno iz fotografij je novi Amazonov izdelek, ki so ga v prvi generaciji prodali čez pol milijona izvodov, tanjši od navadnega svinčnika, LCD izbirnik strani na robu naprave, ki je bil inovativen, a moteč, so nadomestili z bolj tradicionalnimi načini za navigacijo po knjigah.

Novi Kindle kot kaže ne bo namenjen samo knjigam, kar priča par zvočnikov na spodnjem delu zadnje strani naprave, ki je mimogrede kovinska in daje celoti zato večjo trdnost. Žal vse te drobne izboljšave ne bodo prav poceni, saj bo na Amazonu za Kindle 2 potrebno odšteti 359 dolarjev, več kot pri dosedanjem modelu.

Zanimiva pa je tudi napoved s strani Amazona, da bodo v prihodnjih mesecih elektronske knjige ponudili tudi za branje na mobilnih telefonih. Za zdaj o točnih datumih, cenah, kot tudi seznamu podprtih telefonov molčijo. Po nekaterih informacijah naj bi bili sprva podprti Apple iPhone in platforma Google Android.

http://www.amazon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

ph

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki