Objavljeno: 22.11.2000

Prihaja Internet Explorer 6.0

Microsoft očitno namerava zelo hitro predstavljati nove različice spletnega brskalnika Internet Explorer (IE). Čeprav je sedanja različica 5.5 stara le nekaj mesecev, bo kmalu pričelo preizkusno obdobje nove različice, ki bo nosila oznako 6.0, v končni različici pa bo na plan prišla z novo različico okolja Windows, ki ga Microsoft razvija v projektu Whistler.

Čeprav je o naboru novosti težko govoriti, je nekaj podrobnosti že znanih. V paketu naj bi se poleg brskalnika in odjemalca za elektronsko pošto znašla še predvajalnik večpredstavnih zapisov Windows Media Player ter nov program za pogovore v realnem času MSN Instant Messenger.

Microsoft celo razmišlja, da bi v paket vključil protivirusne zmožnosti, ki bi preprečevale razpečevanje škodljive kode. Sicer pa naj bi Internet Explorer 6.0 povzel veliko novosti iz spletnega odjemalca MSN Explorer, namenjenega za lahke odjemalce. Prav tako je verjetno, da bo IE 6.0 vseboval nove razširitve ukazov za dinamično kodo DHTML, saj so to pri Microsoftu počeli že pri vseh dosedanjih različicah.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji