Oglasno sporočilo
Objavljeno: 28.9.2021 07:00

Prenosnik za vsako poslovno nalogo

Poslovni prenosniki so med rešitvami, ki pospešujejo preoblikovanje delovnih mest, še posebej, ker se pogosto znajdejo tudi v domačem okolju. Za promocijo hibridnih delovnih modelov Fujitsu stavi na družino poslovnih prenosnikov LIFEBOOK.

Med potrošniškimi in poslovnimi prenosniki je velika razlika, vprašajte kateregakoli informatika. Čeprav so prenosni računalniki, namenjeni domačim uporabnikom, lahko nekoliko zmogljivejši in ponujajo najnovejšo grafiko ter so privlačne oblike, so poslovni prenosni računalniki izdelani za delo in trajnost. Namreč so zanesljivi, robustnejši, ponujajo napredne varnostne funkcije in veliko manj verjetno je, da boste z njimi v naslednjih letih imeli težave.

Zlahka je zato razumeti, zakaj pritegnejo pozornost podjetij vseh oblik in velikosti. Osebje IT obožuje naprave, ki se ne kvarijo in delujejo, kot je oglaševano. Za oddelek IT je izbira jasna – raje bo izbral poslovni prenosnik vstopnega razreda pred cenovno enako ovrednotenim potrošniškim prenosnikom, čeprav ima zadnji boljše tehnične specifikacije.

Toda ali so poslovni prenosniki vstopnega razreda dobri? So, še posebej modeli Fujitsu iz družine LIFEBOOK A.

Zmogljivosti za vsakodnevna opravila

Oglejmo si FUJITSU LIFEBOOK A3510 – cenovno dostopen poslovni prenosnik. Ta prenosni računalnik prinaša pravo ravnovesje bistvenih poslovnih značilnosti in ponuja tanko zasnovo za vsakodnevna računalniška opravila doma ali v pisarni. Njegov zaslon 39,6 cm (15,6-palčni) s prevleko proti bleščanju prikazuje sliko polne visoke ločljivosti Full HD in ponuja udobno gledanje tudi na prostem. Teksturiran pokrov zaslona združuje profesionalni videz z izboljšano odpornostjo na praske. Numerična tipkovnica NumPad pa še olajša vnos podatkov.

Opremljen z večjedrnim procesorjem Intel Core i3 ali Core i5 nudi več kot dovolj zmogljivosti za vsako pisarniško ali domačo nalogo. Ustvarjen je bil z namenom, da uporabniku olajša delovni dan, in to poslanstvo opravlja zanesljivo, dan za dnem, teden za tednom, leto za letom. »Zanesljiv« je tudi pridevnik, ki opisuje povezljivost. Dobro premišljena zasnova antene in zmogljiva strojna oprema uporabnikom omogočata bolj tekoče pretakanje videa in prenos podatkov ter boljšo pokritost s signalom, tudi če so precej oddaljeni od usmerjevalnika.

Obstaja tudi prava povezljivost za pravi namen. Fujitsu se je modro odločil, da bo na prenosnem računalniku ohranil čim več vmesnikov. Rezultat je impresiven, saj uporabniki prenosnih računalnikov serije LIFEBOOK ne potrebujejo dodatnih adapterjev za uporabo perifernih naprav, ker so na voljo praktično vsi vmesniki – na prenosniku so tako priključki HDMI, LAN in avdio, reža za kartico SD in štiri vrata USB (vključno z enim USB- Type-C s podporo hitremu napajanju). Vgrajen je celo pogon DVD za branje in varnostno kopiranje datotek na ploščke CD ali DVD. Čeprav niso najtanjši, so prenosniki vstopnega razreda še vedno precej prenosljivi, saj tehtajo manj kot dva kilograma.

Vsakodnevna varnost

Varnost je v poslovnih okoljih velika skrb in proizvajalci prenosnih računalnikov se tega zelo dobro zavedajo. Številne varnostne funkcije in ukrepi zagotavljajo, da bo prenosni računalnik Fujitsu varoval vaše podatke in jih zaščitil pred napadi virusov ter drugimi varnostnimi grožnjami. BIOS ima varnostni čip TPM 2.0 (tehnologija Intel Platform Trust), na voljo je tudi varnostna reža za ključavnico Kensington.

Windows 10 Pro za posel

Ena od značilnosti poslovnih prenosnikov v primerjavi s potrošniškimi je tudi operacijski sistem. Prenosni računalniki družine LIFEBOOK A imajo prednameščen poslovno usmerjen operacijski sistem Microsoft Windows 10 Pro. Ta ponuja polno funkcionalnost v primerjavi z okrnjeno različico Windows 10 Home, ki jo je najti na večini potrošniških osebnih in prenosnih računalnikov. Windows 10 Pro premore napredne funkcije, kot so oddaljeno namizje, podpora virtualizaciji in omrežnim domenam, dinamično dodeljevanje virov, upravljanje pravilnikov skupine in ima dodatne varnostne funkcije, kot sta vgrajeno šifriranje (BitLocker) in zaščita podatkov Windows Information Protection.

Najboljši poslovni prenosnik za ta denar

Bi morali še kaj vedeti o poslovnem prenosniku Fujitsu LIFEBOOK A3510? Blesti v pisarni in zunaj nje, kjer lahko pričakujete od devet do deset ur avtonomije baterije (odvisno od izbranega procesorja). In vse to v napravi, ki stane le okoli 500 evrov. Ste že sprejeli svojo najboljšo odločitev o tehnološki nadgradnji leta?

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji