Objavljeno: 31.3.2015 10:00

Preiskovalca Silk Roada pokradla za milijon dolarjev bitcoinov

Na dan prihajajo nečedne podrobnosti o preiskavi nezakonite spletne strani Silk Road, kjer je bilo na normalno nedostopnem delu interneta kupiti vse vrste mamil, ponarejenih dokumentov ipd. Dva preiskovalca iz DEA (agencije za boj proti drogam) in Tajne službe sta z informacijami, ki sta jih pridobila med preiskavo, nezakonito prišla do skupno milijona dolarjev protipravne premoženjske koristi.

Carl Force iz DEA je med preiskavo pod krinko deloval na strani Silk Road z nadimkom Nob, kjer je upravljavcu strani, danes že obsojenemu Rossu Ulbrichtu, ponujal informacije o preiskavi v zameno za denar. To je razkril svojim šefom, ni pa povedal, da je Ulbricht dejansko plačal in da je Force ta denar pospravil kar sam. Kasneje si je na Silk Roadu ustanovil še dva neavtorizirana profila na lastno pest in z enim je uspel izsiliti še več denarja za informacije, prek drugega pa je Ulbrichtu grozil, da bo razkril naročen umor, a Ulbricht ni nasedel. Ulbricht je bil namreč naročil umor, a se to ni zgodilo, ker je nevede govoril z agentom FBI. Force je imel lepljive prste tudi v preiskavi borze CoinMKT, kjer je zasegel račun ene izmed strank in ukradel dobrih 300.000 dolarjev. Skupno je nezakonito dobil več kot 700.000 dolarjev.

Drugi dolgoprstnež pa je Shaun Bridges, ki je bil v skupini, ki je aretirala Green Curtisa. Slednji je bil eden izmed vodilnih na Silk Roadu, po aretaciji pa je začel sodelovati z organi pregona. Pokazal jim je, kako vstopiti v administratorski del strani. Še isti dan je Silk Roadu zmanjkalo za 350.000 dolarjev bitcoinov, ki so bili ukradeni s Curtisovega računa. Odtujil jih je Bridges.

Bridges in Force sta že izgubila službo, sedaj pa se bosta soočila z obtožbo tatvine, pranja denarja, prevare in oviranja preiskave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 31.3.2015 | 11:50

Not just in Slovenia, eh? :-)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji