Oglasno sporočilo
Objavljeno: 28.4.2023

Pred našimi očmi se odvija prava evolucija mobilnih iger

Zakaj je Samsung Galaxy S23 Ultra ključni telefon v rastoči industriji mobilnih iger

Ko govorimo o videoigrah, bo verjetno vaša prva misel računalnik ali igralna konzola. Te dve obliki igranja sta resnično dolgo vodili na omenjenem področju. Zadnje čase pa ključno vlogo v celotni industriji gaminga prevzemajo mobilne igre.

Ocenjuje se, da je svetovni trg mobilnega gaminga leta 2022 dosegel vrtoglavo vrednost skoraj 95 milijard dolarjev, po nekaterih tržnih analizah pa se lahko ta vrednost do leta 2026 povzpne tudi do 140 milijard dolarjev. Po viru.

Gaming industrija je nedvomno ena najhitreje rastočih panog v tehnološkem svetu, ki se še naprej dinamično razvija. Priljubljenost gaminga je nedvomna - otroci, mladi in številni odrasli vse več svojega prostega časa preživijo z uživanjem v svojih najljubših mobilnih igrah. Tako se gaming ponuja kot vse bolj zaželena možnost ali ena od glavnih možnosti za zabavo, pri čemer ima ključno vlogo pametni telefon.

Mobilni gaming nekoč in danes

Ali ste vedeli, da uporabniki letno prenesejo več kot 80 milijard mobilnih iger, od katerih jih 65 % vsakodnevno igra na svojih pametnih telefonih? Pametni telefoni ponujajo širok spekter možnosti za zabavo - od gledanja filmov, brskanja po družbenih omrežjih in internetu, komuniciranja s klici in sporočili ter seveda z igranjem iger.

Mobilne igre pa vsekakor niso nekaj novega. Prisotne so že od samega začetka uporabe telefonov. Mnogi od nas se z nostalgijo spominjajo prvih iger, zlasti globalno priljubljene igre Kača (Snake) iz leta 1997. Čeprav to ni bila ravno zahtevna ali napeta igra, je gotovo najavila prihajajoči trend vedno večje priljubljenosti igranja iger tudi na telefonih.

Eden ključnih preskokov se je zgodil z nastankom protokola brezžične aplikacije (WAP), ki je telefonu omogočil povezovanje z internetom. Pojavile so se igre, kot so Alien Fish Exchange, pa tudi adaptacija priljubljene arkadne igre Space Invaders iz leta 2001.

Še en ključni trenutek v svetu mobilnih iger se je zgodil z vzponom družbenega omrežja Facebook. Leta 2010 je imel Facebook približno 600 milijonov uporabnikov in igre kot so Farmville in Candy Crush Saga so bile v veliki meri odvisne prav od Facebooka, saj so se uporabniki lahko povezali s svojimi prijatelji na Facebooku.

Nato je sledilo več kot 10 let neprekinjenega vlaganja v razvoj mobilnih iger, ki so sčasoma postale vse bolj razvite, podrobne in dinamične. Skupaj z njimi pa se seveda razvijajo tudi pametni telefoni, ki prinašajo številne inovacije. Mobilno igranje zahteva naprave izjemno visokih zmogljivosti in močnih procesorjev, in prav takšen je novi pametni telefon Samsung Galaxy S23 Ultra.

Zakaj je Galaxy S23 Ultra idealna naprava za mobilno igranje?

Samsung Galaxy S23 Ultra svojim uporabnikom ponuja številne različne možnosti, tako na splošno kot z vidika igranja mobilnih iger. Današnji telefoni morajo podpirati velike in kompleksne igre, kot sta PubG Mobile ali Fortnite.

Zato je novi Samsung Galaxy S23 Ultra opremljen s Snapdragon 8 Gen 2 mobilno platformo, ki brez težav podpira celo najbolj zapletene igre. Za maksimalno izkušnjo je na voljo Dynamic AMOLED 2X zaslon velikosti 17,2 centimetra (6,8 palcev), ki zagotavlja jasne in živahne podrobnosti pri igranju vizualno naprednih iger, kot so Apex Legend Mobile, ter veliko ravno površino.

Zahvaljujoč tehnologiji Ray tracing lahko uporabniki doživijo bolj realistične prikaze prizorov iz videoiger, ki simulira in spremlja vsak žarek svetlobe v realnem času.

Verjetno smo se vsi vsaj enkrat znašli v situaciji, ko smo se vživeli v najljubšo igro in ravno v najbolj napetem trenutku nas je baterija telefona pustila na cedilu. Galaxy S23 Ultra ima izjemno močno baterijo s kapaciteto 5000 mAh, ki skupaj s že omenjenim procesorjem "pametno" optimizira porabo.

Ko baterija začne pojemati, 45 W polnilnik zagotavlja, da se pametni telefon napolni do 65 % kapacitete baterije v le 30 minutah, tako da lahko uporabnik čim prej nadaljuje z igranjem iger ali drugimi aktivnostmi. Poleg tega ima Galaxy S23 Ultra edinstveno funkcijo Enhanced Comfort, ki omogoča uporabnikom, da prilagodijo prikaz barvnih tonov in kontrasta, kar v končni fazi zmanjša naprezanje oči, ki ga povzroča gledanje zaslona ponoči.

Ne zamudite epske ponudbe

Jasno je, da je novi Samsung Galaxy S23 Ultra vrhunski telefon za gaming in tudi številna druga opravila. Zdaj je tudi pravi čas, da si ga omislite, saj ob nakupu modela iz Galaxy S23 serije za darilo prejmete pametno uro Galaxy Watch5. Ta bo poskrbela za vaše zdravje in vas opomnila, da je čas da malo vstanete ali da greste spat ob pravem času, če vas bo svet iger preveč posrkal vase. Več o ponudbi najdete na spletni strani Samsung.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji