Objavljeno: 13.2.2008

Posodobitve iz Cupertina

Apple je objavil niz posodobitev programske opreme za svoje glavne izdelke, med katerimi so komplet popravkov za operacijski sistem Mac OS X 10.5, druga generacija programske opreme za Apple TV ter program Aperture 2.0 za zahtevne ljubitelje digitalne fotografije. Mac OS X 10.5.2 je 180 MB velik komplet popravkov, v katerem so posodobili zlasti nekatere module, kot so Time Machine, iSync, Safari, rahlo pa so dopolnili še namizje in podpor brezžičnim omrežjem.

Večja nadgradnja je druga generacija programske opreme za večpredstavni predvajalnik Apple TV, ki je bila najavljena že januarja, vendar se je razvoj nekoliko zavlekel. Z novo generacijo je moč predvajati filme v visoki ločljivosti, kupimo pa jih lahko neposredno prek spletne trgovine iTunes, torej brez posredovanja računalnika. Nova programska oprema bo na voljo tako za nove kupce, kot obstoječe uporabnike predvajalnika, saj je ostala v drugi generaciji strojna oprema povsem enaka.

Tretja novost je druga generacija programa Apple Aperture, ki je namenjen napredni obdelavi digitalnih fotografij. Izboljšan je uporabniški vmesnik, kar je le ena od okoli stotih novosti. Med drugim ima program nove funkcije za optimizacijo osvetlitve, barv, kontrasta in robov predmetov, kar ga uvršča med profesionalna orodja. Seveda so osvežili tudi podporo za posnetke RAW. Cena paketa je 200 dolarjev, na voljo so nadgradnje.

Apple iPhone bo med tem kmalu na voljo tudi v Avstriji, kjer ga bo prodajal T-Mobile. Poleg tega po nekaterih vesteh Adobe pripravlja podporo za Flash na mobilnikih iPhone.

Apple TV G2.

Apple Apertue 2.0.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji