Objavljeno: 8.1.2000

Poslovni rezultati družbe 3Com

3Com je sporočil poslovne rezultate drugega poslovnega četrtletja. Družba je zabeležila dobiček v višini 130,9 milijona dolarjev, kar je nekoliko manj od 133,4 milijona dolarjev, zasluženih v enakem obdobju pred letom dni. Celotna prodaja je dosegla višino 1,475 milijarde dolarjev, kar je 12 % manj od tiste v letu 1998. Zmanjšanje gre predvsem na račun slabše prodaje razdelilnikov, stikal, usmerjevalnikov in zlasti modemov, pri kateri je prišlo do 14 % padca. Omrežni izdelki so skupno prinesli 583,2 milijona dolarjev, modemi pa 620,9 milijona dolarjev.

Uspešne rezultate so dosegli zlasti zaradi oddelka in ročnih računalnikov Palm, v katerem so zabeležili kar 77 % rast prodaje in skupno ustvarili 260,9 milijona dolarjev prometa, zdaleč največ med ponudniki žepnih računalnikov. 3Com je oddelek Palm nedavno osamosvojil v samostojno družbo, ki že kotira na svetovnih borzah.

3Com namerava rast prodaje obuditi z novimi vrstami izdelkov, zlasti napravami za brezžično komunikacijo, internetno telefonijo in lažji dostop do interneta, kamor sodijo tudi modemi ASDL in kabelski modemi.

http://www.3com.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji