Objavljeno: 9.2.2000

Podrobnosti o Willamettu

Intel namerava na razvojni konferenci v Palm Springsu predstaviti podrobnosti o naslednjem rodu 32-bitnih procesorjev, ki nosi delovno ime Willamette. Po dobro obveščenih virih naj bi novo jedro omogočalo izdelavo procesorjev s hitrostmi tudi precej čez 1 GHz, s čimer Intel skuša prehiteti glavnega tekmeca, AMD-jev procesor Athlon.

Willamette prinaša tudi vrnitev procesorskega ohišja za uporabo v podnožjih. Willamette bo najbrž imel podobno ohišje kakor sedanji procesorji za podnožja Socket 370, le da bo imel 423 signalnih priključkov.

Intel namerava v naslednjem letu predstaviti še mobilno različico procesorjev Willamette, ki nastajajo pod delovnim imenom Northwood, izdelani pa bodo v najsodobnejši 0,13-mikronski tehnologiji in z novimi prijemi za napredno varčevanje z energijo.

Na isti konferenci naj bi Intel tudi razgrnil načrte glede procesorske družine z delovnim imenom Timna, namenjene za najcenejše računalnike in internetne terminale. Glavni značilnosti bosta jedri Pentium ali Pentium II, združeni s preprostim grafičnim krmilnikom.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji