Objavljeno: 21.7.2022 10:00

Podjetje Tesla prodalo večino svojih bitcoinov

Leto in pol presenetljivem odkritju, da je podjetje Tesla kupilo za 1,5 milijarde dolarjev bitcoinov in s tem zelo vzpodbudilo rast te kriptovalute, je jasno, da je celo Elon Musk izgubil zaupanje vanjo.

Februarja 2021 je Tesla kupila za 1,5 milijarde dolarjev bitcoinov, njihova vrednost pa je do novembrskega padca izdatno poskočila. Vmes (marca 2021) so se odločili, da bo mogoče z bitcoini tudi kupovati Tesline avtomobile, si nato že dva meseca kasneje premislili (»zaradi okoljevarstvenih vzgibov«), nato pa je Musk decembra napovedal, da bo Tesla kot plačilno sredstvo sprejemala dokaj obskurni kriptokovanec Dogecoin (ki je nastal kot šala, kot tako pa jo je večkrat promoviral tudi Musk).

Musk je še pred enim letom javno zatrdil, da podjetje Tesla svojih bitcoinov ne bo prodalo, kot se mu je že večkrat zgodilo, pa je besedo sedaj očitno (spet) požrl. Podjetje je za 936 milijonov dolarjev prodalo 75% svoje investicije v bitcoin, po Muskovih besedah »zaradi potrebe po gotovini«. Čeprav smo nekoč poslušali, da bodo kriptovalute »nova valuta«, tako rekoč gotovina…

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji