Objavljeno: 3.10.2006

Podeljene frekvence za WiMAX

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije je izdala dve odločbi o dodelitvi radijskih frekvenc na območju med 3.410 in 3.600 MHz za opravljanje storitev WiMAX. Prejemnika odločb sta Telekom Slovenije in Tok telekomunikacije, ki bosta storitve fiksnega brezžičnega širokopasovnega dostopa do interneta morala zagotavljati na celotnem območju Slovenije.

Razpisna komisija je sicer prejela šest ponudbe, poleg omenjenih dveh še od podjetij Stelkom, Si.mobil, Wimax Telecom (Avstrija) in Nexcom Telecommunications (ZDA). V razpisnih pogojih je med drugim navedeno, da ima ponudnik od prejema pogodbe na voljo 3 leta, da ponudi storitve fiksnega brezžičnega dostopa do interneta.

Agencija je prepričana, da bo s podelitvijo frekvenc dvema operaterjema zagotovljena konkurenca na trgu brezžičnega dostopa do interneta. Z vstopom operaterjev na trg brezžičnega širokopasovnega dostopa pa bo sedaj dostop do svetovnega spleta omogočen tudi prebivalcem na območjih, kjer še ni razvite infrastrukture.

www.apek.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji