Oglasno sporočilo
Objavljeno: 4.5.2023

Podatki so vaš kapital - ne prepušcajte jih nakljucju. Poskrbite za varnostne kopije s storitvijo Druva.

Digitalizacija poslovanja se pospešeno seli v oblak. Varnostno kopiranje in obnova pa pri tem ne zaostajata, in to zahvaljujoc Druvi, vodilni storitvi za varnostno kopiranje in obnovo v oblaku.

Živimo v dobi digitalizacije, kjer je poslovni svet prepleten s podatki. Te hranimo povsod – na računalnikih, strežnikih, v podatkovnih zbirkah, spletnih aplikacijah in elektronski pošti. Kako čim bolj poenotiti varnostno kopiranje različnih tipov podatkov je uganka, s katero se srečujejo vodje informatike in sistemski administratorji. Sredi največje rasti podatkov obenem beležimo rekordno število kibernetskih napadov. Operativnost v podjetjih je ključna, vprašanje kibernetske varnosti pa je še marsikje nedorečeno. Podatki so postali neprecenljiva valuta, na kateri slonijo poslovna okolja, saj je za njihov obstoj ključna prav odpornost podatkov na kibernetske grožnje (ransomware, phishing, vdori), človeško neprevidnost in naravne nesrece.

Vodilna platforma na področju varnostnega kopiranja (Disaster Recovery as a Service)

Druva je trend setter in vizionar na področju varovanja ter upravljanja podatkov v oblaku. Brez dodatne strojne opreme lahko kopira podatke s strežnikov (Windows, Linux, Hyper-V, VMWare, Nutanix), iz podatkovnih zbirk (Oracle in SQL), naprav NAS, računalnikov vseh operacijskih sistemov, mobilnih naprav iOS in Android ter najbolj priljubljenih aplikacij SaaS, kot sta Microsoft 365 in Google Workspace. Delovanje na Amazon Web Services (AWS) infrastrukturi ji omogoča, da je globalno prisotna in skalabilna glede na potrebe razlicno velikih podjetij.

Deluje stoodstotno v oblaku in je fizično ločena od IT-okolja, kar pomeni avtonomijo in dodatno raven varnosti.

Z algoritmi za zgodnje zaznavanje neprestano prečesava promet v iskanju morebitnih anomalij, na katere tudi pravočasno opozori, še preden se zgodi podatkovna katastrofa. To pa še zdaleč niso edini varnostni mehanizmi, ki jih premore.

Druva, poleg najsodobnejših šifrirnih tehnologij, upošteva tudi varnostno pravilo 3-2-1, kar v praksi pomeni, da v vsakem trenutku obstajajo tri varnostne kopije podatkov na dveh različnih lokalnih medijih in na oddaljeni lokaciji za zanesljivo obnovo v primeru najhujših katastrof.

Popolna prilagodljivost različnim potrebam podjetij (zagotavljanje skladnosti z RTO, RPO) je še ena izmed ključnih lastnosti, saj lahko politiko hrambe podatkov do potankosti nastavljate sami, torej zakaj, kako in koliko časa jih boste hranili ter kdaj se bodo samodejno odstranili ali premaknili v arhiv. Skladnost z evropskimi predpisi in s podatkovno politiko GDPR je zagotovljena.

Druva ne zaupa nikomur

Varnostna arhitektura je zasnovana na način, da klienti (računalniki, strežniki) ne hranijo prijavnih podatkov za dostop do oblaka, kar bi sicer v primeru vdora in razkritja le-teh lahko ogrozilo vse varnostne kopije. Dostop ničelnega zaupanja (Zero-trust access) je kot dodatni varnostni element v ospredju varnostne politike Druve. Vsi podatki, vključno s sistemom samim, so zaščiteni z večnivojsko avtentikacijo in močnim šifriranjem, pri katerem so šifrirni ključi last uporabnika. Podpira tudi razlicne ponudnike SSO (Single Sign-On) za enotno prijavo v spletne aplikacije.

Patentirana deduplikacija za nižje stroške

Z napredno deduplikacijo v realnem času pregleduje podatke še pred prenosom v oblak. Deluje na ravni blokov (Block-level deduplication) in v oblak prenese zgolj nove oziroma spremenjene bloke. To je patentirana tehnologija deduplikacije, ki jo uporablja Druva in skupaj s kompresijo omogoča ogromne prihranke pri prenosu, shrambi in zato tudi pri operativnih stroških. Preprosto povedano, z deduplikacijo in s kompresijo se dosežejo tudi večkratni izkoristki razpoložljivega prostora.

Z letošnjim letom je storitev Druva na voljo tudi v Sloveniji. Primerna je za podjetja vseh velikosti, z lastno IT-podporo ali brez nje. IT-skrbniki v podjetjih boste z Druvo le še nadgradili obstoječe varnostne mehanizme in precej poenostavili varnostno kopiranje. Podjetjem, ki nimajo lastnega IT-oddelka, pa lahko Druva in ekipa CloudBackup.si pripravita celotno okolje za hrambo podatkov, s predlogi za politiko varnostnega kopiranja, z vzpostavitvijo klientov na vseh sistemih in rednim obveščanjem o stanju varnosnih kopij.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji