Objavljeno: 17.10.2000

Pobuda NET na pohodu

Microsoft je septembra v okviru konference Enterprise 2000 predstavil nove rešitve in izdelke, ki bodo predstavljali srce v začetku poletja napovedane strategije Microsoft.NET. Na predstavitvi je Microsoft prikazal osem programskih strežnikov in prvič tudi najnovejšega člana družine, strežnik Mobile Information Server 2001, ki je namenjen strežbi podatkov za bodoče podatkovno usposobljene mobilne telefone in ročne računalnike.

Strežnik je namenjen mobilnim uporabnikom, katerim bo omogočal dostop do elektronske pošte, koledarja, intraneta in drugih podatkov. Mobile Information Server bo izšel v dveh različicah. Enterprise Edition bo namenjen podjetjem in ponudnikom storitev (ASP -- Application Service Provider), uporabnikom pa bo omogočal dostop do podatkov v podjetju. Carrier Edition bo namenjen ponudnikom mobilnih storitev in velikim ponudnikom ASP. Na predstavitvi novega strežnika je Microsoft napovedal tudi prihod programa Outlook Mobile Access, ki bo na trg prispel istočasno s strežnikom in bo omogočal dostop do vseh osebnih informacij, shranjenih v poštnem strežniku Exchange.

Druge novosti, predstavljene na konferenci, so strežniki: Application Server 2000, strežnik za strežbo, upravljanje in gradnjo spletnih programov, BizTalk Server 2000, strežnik za izmenjavo in posredovanje podatkov na podlagi standarda XML, Commerce Server 2000, ki je nova različica strežnika za izdelavo spletnih trgovin in rešitve za elektronsko trgovanje, Exchange 2000 Server, nova različica poštnega strežnika, ki odslej omogoča skupinsko delo in podporo za upravljanje z znanjem, Host Integration server 2000, strežnik za povezavo z velikimi računalniki, Internet Security and Acceleration Server 2000, požarni zid in medpomnilnik, s katerim se pospeši uporaba spleta, in na koncu še SQL Server 2000, novo različico strežnika za upravljanje zbirk podatkov in njihovo analiziranje.

Microsoft je na srečanju tokrat tudi uradno predstavil najmočnejšega člana družine strežnikov Windows 2000 in sicer Windows 2000 Datacenter Server, ki je namenjen največjim strežnikom in velikim podjetjem, s čimer se Microsoft podaja na področje, na katerem so doslej vladali strežniki Unix. Prodaja novega operacijskega sistema bo potekala izključno prek partnerjev. Hewlett Packard je na srečanju tudi javno predstavil 32-procesorski strežnik, v celoti zasnovan na Intelovi arhitekturi. Windows 2000 Datacenter Server, SQL Server 2000 in Host Integration Server 2000 so že v prodaji. Vsi drugi strežniški izdelki, z izjemo Mobile Information Server 2001, bodo dostopni do konca leta.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji