Objavljeno: 29.1.2007

Philipsova paša za čutila

Philips je predstavil nov revolucionarni sistem amBX PC Gaming Peripherals, ki uporabnikom pričara izjemno doživetje igranja računalniških iger preko stimulacije različnih čutil. Obenem bo sistem razvijalce iger spodbudil, da nove igre dopolnijo s svetlobnimi, barvnimi in zvočnimi učinki ter celo z vibracijami in zračnim tokom. Komplet periferne opreme sestavljajta par satelitskih luči, par kombiniranih satelitskih zvočnikov 2.1 z lučmi in nizkotonec, par namiznih ventilatorjev, tresoča podlaga za zapestja, stenski reflektor in nadzorna enota.

Leva in desna satelitska luč skladno z dogajanjem na zaslonu menjata svetlobo in njeno intenzivnost ter omogočata prikaz 16 milijonov različnih barv. Visokozmogljive luči RGB LED omogočajo prikaz številnih osvetlitev, ki so prisotne v igrah. Možnosti vključujejo hitro utripanje v beli svetlobi ter posnemanje eksplozij ali mirnega modrega neba. Par kombiniranih satelitskih zvočnikov 2.1 z lučmi ter nizkotonec omogočajo polno doživetje zvoka s 160 W moči, hkrati pa ne zasedejo veliko delovnega prostora.

Kompaktna in prilagodljiva namizna ventilatorja omogočata tako počasno kot hitro delovanje, vse do 5.000 obratov na minuto, s čimer simulirata številne situacije v igrah, kot so veter, pospeševanje, delovanje letalskega propelerja ali celo ohladitev okolja. Philips je v sodelovanju s skupnostjo igralcev računalniških iger opravil številne preizkuse, kjer se je izkazalo, da so namizni ventilatorji splošno zelo priljubljeni. Delovanje tresoče podlage za zapestja deluje v povezavi s svetlobnimi učinki in ventilatorji ter preko vibracij simulira premike v igrici ter izboljšuje realistično doživljanje akcije na zaslonu. Sistem sestavljata tudi stenski reflektor in nadzorna enota, ki s pomočjo treh vrst luči LED omogočata prikazovanje različnih barv na steni za računalniško mizo.

Philipsov sistem amBX PC je mogoče preprosto namestiti in upravljati, vse enote pa so z računalnikom povezane preko povezave USB 2.0. Uporabniku prijazna programska oprema omogoča prikaz, kje se enote nahajajo. Uporabniki, ki želijo še večje doživetje igranja iger, pa lahko namestitve prilagodijo tako, da ustvarijo zvočne, svetlobne in druge učinke po lastni meri.

http://www.philips.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji