Objavljeno: 7.6.2015

Parni stroji so med nami!

Leto in pol po tem, ko smo na CESu videli poplavo prototipov igralnih konzol Steam Machine, so prve izmed njih na voljo za prednaročilo. Steam Machine Alienware (Dell) in Cyberpower je moč naročiti v ZDA (za 450 dolarjev), originalni Steam igralni krmilniki pa bodo na voljo v novembru, in sicer po celem svetu.

Steam Machine so majhni osebni računalniki, na katerih teče SteamOS, specializiran Linux, ki je namenjen le povezavo v igralno trgovino Steam in igranju iger, ki jih je v njej mogoče kupiti. Nekako tako, kot je Googlov ChromeOS namenjen le zagonu brskalnika Chrome. Novi Steam Machine so zgrajeni okoli procesorja Intel Core i3 in specializiranega nVidiinega grafičnega čipa, ki temelji na kartici Geforce 860M.

Strokovnjaki si niso edini, ali bodo taki specializirani PC igralniki na tržišču uspešni, oz. ali bodo uspeli načeti tržišče specializiranih konzol (Playstation, Xbox...). Njihova prednost je, da so strojno nadgradljivi, medtem ko nove klasične konzole na tržišče prihajajo le vsakih 5-6 let, slabost pa, da so ključne igre še vedno prej na voljo za »klasike«, kot za PC, še posebej za Linux PC. Po drugi strani so zagnani PC igralci svoje računalnike že davno povezali s televizorjem, kot to omogočajo Steam Machine.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji