Objavljeno: 12.11.2008

Parallels prenavlja virtualizacijo za Mace

Podjetje Parallels je objavilo novo različico priljubljenega programa za virtualno okolje na računalnikih Apple Mac, ki se precej zgleduje po lastnostih glavnega tekmeca, VMware Fusion. Parallels 4.0 prinaša podporo za štirijedrne (eksperimentalno pa celo osemjedrne) navidezne procesorje, do 16 navideznih omrežnih vmesnikov na navidezni stroj, predvsem pa nove funkcije s področja varnosti delovanja.

V paketu kupec zdaj dobi sistem Parallels Internet Security, orodje, ki temelji na varnostnih orodjih podjetja Kaspersky Labs. Dodatno so v paketu tudi programi Acronis True Image Home in Disk Director Suite, ki skupno varujejo navidezne stroje. Parallels je obenem še izboljša delovanje orodja za izdelavo pomnilniških slik s katerimi lahko povrnemo stanje navideznega računalnika na poljubno mesto v preteklost. Funkcija SmartGuard denimo omogoča samodejno izvajanje pomnilniških slik vsako uro.

Med pomembnimi novostmi je podpora za grafične vmesnike DirectX 9 in OpenGL 2.0, s čimer lahko navidezni stroji bolj učinkovito poganjajo grafične programe. Tudi sicer so avtorji za okoli 15 do 30% zmanjšali porabo procesorskega časa za delovanje navideznih okolij. Tako kot običajno, nova različica prinaša podporo za nove gostovane operacijske sisteme, poleg obstoječih pa so na spisek prišli Windows Server 2003 in 2008, MacOS Server X10.5, eksperimentalno pa tudi prihajajoči MacOS X 10.6 (Snow Leopard). Parallels podpira odslej tudi 64-bitne operacijske sisteme. Cena novega paketa je 80 dolarjev, za nadgradnje pa bo potrebno odšteti 40 dolarjev.

http://www.parallels.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji