Objavljeno: 20.6.2015 06:00

Pametni telefoni Nokia se vračajo leta 2016

V drugi polovici prihodnjega leta bodo luč sveta ugledali pametni telefoni znamke Nokia, ki smo jih po Microsoftovem prevzemu Nokiinega oddelka za mobilno telefonijo dokončno pokopali. Prihajajo pa "malce drugače", saj jih bodo Finci le dizajnirali in jim posodili ime, ne pa tudi proizvajali.

Pogovorno sicer pravimo, da je Microsoft kupil Nokio, a v resnici so kupili le približno polovico podjetja. Microsoft je dobil celoten oddelek za mobilno telefonijo, znamke Nokia pač ne. Le do sredine leta 2016 imajo pravico uporabe znamke za pametne telefone in še nekoliko dlje za običajne telefone. Microsoft je zato že lani v svojih telefonih pokopal znamko Nokia, zato so danes znani kot Microsoft Lumia.

Nokia ima s svojo blagovno znamko še resne nakane - že lani so izdali tablico N1, ki so jo ljudje razgrabili še isti dan. Zato ni presenetljiva napoved izvršnega direktorja Rajeeva Surija, da bodo prihodnje leto pripravili prve pametne telefone. Kakor je N1 izdeloval Foxconn, bodo tudi izdelavo novih pametnih telefonov poverili podizvajalcem oziroma partnerjem, sami pa se bodo osredotočili na dizajn. Ali se jim bo uspelo vrniti na pota stare slave, bo bržkone že zelo hitro pokazal čas.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji