Objavljeno: 30.3.2001

Palm in prihodnost ročnih računalnikov

Prihodnost ročnih računalnikov je v brezžičnih povezavah, meni Carl Yankowski, direktor podjetja Palm. To potrjujejo tudi raziskave podjetja Forrester Research, po katerih bo do leta 2003 že okrog 60 % prenosnih naprav usposobljenih za brezžični prenos podatkov. Palm namerava na tem področju igrati osrednjo vlogo.

V drugi polovici letošnjega leta nameravajo predstaviti novo različico operacijskega sistema za ročne računalnike s PalmOS 4.0, v katerem bodo glavne novosti podpora za brezžične komunikacije in storitve, kot so elektronska pošta in elektronsko kramljanje. Palm razvija različne module za brezžično povezljivost. Najprej bo na voljo modul Bluetooth, skupaj s partnerji pa že ponujajo povezljivost prek mobilnih telefonskih omrežij, razvijajo pa tudi vmesnike za brezžični Ethernet (IEEE 802.11).

Palm ob tem sklepa zavezništva z vodilnimi ponudniki telekomunikacijskih storitve (na primer ameriškim Sprintom), ki bodo ponudili brezžično povezljivost za ročne računalnike. Palm načrtuje tudi naslednjo različico PalmOS 5.0, ki bo na voljo predvidoma leta 2002, glavna novost pa bo tedaj podpora za večpredstavnost, digitalno glasbo in videoposnetke. Skladno z novimi operacijskimi sistemi bodo pri Palmu predstavljali tudi nove različice ročnih računalnikov.

http://www.palm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji