Objavljeno: 8.10.2010

Oracle se zanima za AMD

Podjetje Oracle očitno hoče postati eno največjih podjetij na področju informacijskih tehnologij. Po tem, ko so prevzeli družbo Sun se zdaj ozirajo tudi po drugih proizvajalcih strojne opreme, še bolj specifično pa po proizvajalcih strojnih komponent. To je potrdil tudi direktor družbe Larry Ellison, ki navaja, da ima podjetje še voljo in sredstva za nove prevzeme.

To je seveda sprožilo val špekulacij, katero izmed podjetij bi lahko postalo naslednja tarča prevzema. Omenjana so podjetja ARM, Nvidia, Broadcom, Marvell, najbolj vroča tema pa je možnost prevzema družbe AMD. Povezava bi zagotovo Oracle katapultirala v prvo ligo ponudnikov strojne opreme, smiselna pa je tudi zato, ker del Sunovi, zdaj Oraclovih strežnikov temelji na procesorji družbe AMD.

Pri AMDju sicer zanikajo, da bi bili naprodaj, vendar v isti sapi navajajo, da bi dobre ponudbe brez dvoma skrbno preučili. Drugače povedano, v poslovni govorici to pomeni, da so voljni pogovorov. AMD se sicer že vrsto let prizadeva, da bi prišel iz težke sence družbe Intel, vendar jim to uspeva le delno, čez določen mejo pa niso nikoli prišli. Povezava z velikanom, kot je Oracle, bi utegnila možnosti za prodor na trgu precej okrepiti.

http://www.oracle.com

http://www.amd.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji