Objavljeno: 5.10.2000

Oracle Open World 2000

Preročišče internetne dobe

Prvi teden oktobra je Oracle v San Franciscu priredil svoje vsakoletno srečanje Oracle Open World. Srečanje je namenjeno predvsem uporabnikom in njihovemu splošnemu in podrobnejšemu spoznavanju prednosti Oraclovih izdelkov. Poleg konkretnih Oraclovih izdelkov in pristopov pa je tako na sejemskem kot na seminarskem delu srečanja mogoče spoznati številna manjša pa tudi večja podjetja, ki z Oraclom intenzivno sodelujejo ali pa vsaj gradijo svoje izdelke okoli Oraclovih.

Letošnji "odprti svet" je izzvenel v duhu interneta in Oracla 9i, najnovejše izdaje Oraclovega osrednjega izdelka. 9i naj bi bila programska oprema, ki jo po mnenju ljudi pri Oraclu v dobi elektronskega poslovanja nujno potrebujejo podjetja - od majhnih in revnih družinskih podjetij do globalnih korporacij.

Najpomembnejša lastnost Oracla 9i je lastnost, ki so jo imenovali Real Application Clusters, pomeni pa pravzaprav linearno povečevanje zmogljivosti s povečevanjem števila uporabljenih procesorjev. Kakor sta s simulacijo nazorno pokazala predsednik Oracla Larry Ellison in Jeremy Burton, podpredsednik Oracla za trženje izdelkov in storitev, se z vsako podvojitvijo procesorskih zmogljivosti podvojijo kapacitete števila hkratnih uporabnikov, hitrost dela pa ostaja nespremenjena. Rezultati so res impresivni, treba pa je poudariti, da je šlo vendarle še vedno za simulacijo, saj končnega izdelka ne pričakujejo pred marcem prihodnjega leta.

V Ellisonovem govoru pa ni bilo slišati le tehnoloških čudes, podkrepljenih z impresivnimi simulacijami. Oraclov glavni direktor in predsednik se je kar nekajkrat porogljivo obregnil ob glavna konkurenta, IBM in Microsoft. Šel je celo tako daleč, da je javno ponudil milijon dolarjev tistemu, ki bi na spletni strežnik, ki trenutno delujo z IBM-ovo ali Microsoftovo opremo, namestil Oraclovo opremo, pa se to ne bi poznalo s trikratno pohitritvijo.

Na rahlo začudene pripombe je odgovoril, da se prav nič ne boji za denar, saj so pri notranjih preizkusi ugotovili celo 50-kratno pohitritev.

Celono ponudbo z vsemi podrobnostmi si je mogoče ogledati na http://www.oracle.com/guarantee/index.html?content.html.

http://www.oracle.com

http://www.oracle.com/guarantee/index.html?content.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji