Objavljeno: 17.6.2000

Oracle iFS

Oracle je končal razvoj novega pomembnega dodatka za podatkovne strežnike. Internet File System (iFS) je prvi internetni datotečni sistem in ena večjih tovrstnih inovacij v zadnjih letih. iFS prinaša red v zmedo dokumentov XML in povezuje enostavnost datotečnih sistemov z močjo zbirke podatkov Oracle 8i.

Z iFS-om preprosto upravljamo s podatki v enem samem podatkovnem skladišču, za razliko od doslej, ko so bili ti podatki raztreseni po številnih osebnih računalnikih, sistemih za upravljanje podatkov in spletnih straneh. V današnjo zmedo prinaša red, saj podpira shranjevanje in urejanje več kakor 150 vrst datotek, kamor sodijo tudi dokumenti, izdelani v jeziku Extensible Markup Language (XML).

iFS sprošča povezavo med datotečnim in operacijskim sistemom ter osvobaja datoteke od operacijskega sistema, tako da je do njih sedaj možno dostopati s kateregakoli računalnika, na enak način, kakor so spletni brskalniki storili za programe. iFS prinaša še nekatere nove funkcije, kot so sledenje različic, prijava in odjava dokumentov in napredno iskanje po vsebini. Nov sistem je tudi prvi, ki v datotečnem sistemu ponuja vgrajeno podporo za XML, in s tem varen in razširljiv način shranjevanja poslovnih informacij. iFS je prvi datotečni sistem s programskim vmesnikom za javo, s katerim lahko dodajamo, spreminjamo ali izklapljamo posamezne funkcije datotečnega sistema.

Oracle iFS podpira polnjenje s sistemom vlečenja: uporabniki le kliknejo datoteko, jo enostavno povlečejo in spustijo v iFS. Tako pridobijo sposobnosti iskanja, urejanja in varovanja na ravni zbirk podatkov. Za dostop do datotek se uporablja spletni brskalnik, kar pomeni, da lahko do njih dostopamo preprosto iz različnih sistemov, kot so Windows, Linux, MacOS in UNIX. Oracle iFS je že na voljo in sicer brezplačno ob zbirki Oracle8i.

http://www.oracle.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji