Objavljeno: 16.10.2006

OpenOffice.org 2.0.4

Izšel je OpenOffice.org 2.0.4 - nova različica prosto dostopne pisarniške zbirke, ki je tako kot ostale izdaje na voljo za platforme Windows, Linux, Solaris, Mac OS X (X11) in druge. Ena pomembnejših novosti je tudi dopolnitev slovenskih prevodov, predvsem pomoči, ki je zdaj skoraj v celoti poslovenjena.

Novi OOo vsebuje naslednje novosti: izboljšano upravljanje z zapisom PDF, neposredni izvoz v LaTeX, ugnezdene poizvedbe v Base, nove funkcije v Calc in Impress, Mac OS X (X11) uporablja sistemske pisave itd. Morda najpomembnejša novost pa je izboljšano upravljanje z razširitvami, ki je odslej lažje predvsem z vidika razvijalcev.

Ravno na dan izdaje nove različice je minilo šest let, odkar je bil ustanovljen odprtokodni projekt OpenOffice.org. Danes OpenOffice.org vsak dan uporablja desetine milijonov ljudi, številna podjetja in vladne organizacije pa so prešle na OOo in njegov standardizirani zapis (OpenDocument oz. ODF). Mnoge ustanove o prehodu na prosto dostopno pisarniško zbirko še razmišljajo, predvsem zaradi cenovno ugodnejše ponudbe od konkurence in standardiziranega datotečnega zapisa.

http://sl.openoffice.org/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji