Objavljeno: 9.10.2023 09:30 | Teme: umetna inteligenca, apple, iPhone

OpenAI z oblikovalcem telefona iPhone dela na revolucionarni napravi z umetno inteligenco

Oblikovalec telefona iPhone, Jony Ive namerava s podjetjem OpenAI ustvariti napravo, ki bi uporabnikom omogočala bolj naravno izkušnjo pri interakciji z umetno inteligenco.

Jony Ive, nekdanji vodja oblikovanja pri Applu, se s podjetjem OpenAI dogovarja o razvoju iPhona umetne inteligence. Po poročanju časnika Financial Times, želi direktor podjetja OpenAI Sam Altman s pomočjo Ivejeve oblikovalske firme LoveFrom ter več kot milijardo vredne finančne injekcije direktorja Softbanka, Masayoshija Sona, razviti prvo potrošniško napravo z umetno inteligenco.

Ive in Altman ciljata na ustvarjanje naprave, ki bi uporabnikom omogočala bolj naravno in intuitivno uporabniško izkušnjo pri interakciji z umetno inteligenco. Navdih naj bi črpala iz tega, kako je tehnologija zaslona, občutljivega za dotik, na originalnem telefonu iPhone revolucionirala naše rokovanje z mobilnim internetom. Ive, ki je igral ključno vlogo pri ustvarjanju prvega jabolčnega telefona, je v preteklosti izrazil zaskrbljenost glede kompulzivnega vedenja, povezanega z uporabo pametnih telefonov. Projekt z OpenAI bi Iveju omogočil, da pomaga ustvariti interaktivno računalniško napravo, ki bi človeško odvisnost od zaslonov zmanjšala.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji