Objavljeno: 3.2.2000

Opal predstavil Tango 2000 Development Studio in Application Server

Okolje Tango 2000 je namenjeno predvsem hitremu razvoju dinamičnih in zapletenih spletnih aplikacij, kot so spletne trgovine in drugi informacijski centri, zasnovani na internetnih tehnologijah. Uporabnikom so pri tem na voljo tehnologije za elektronsko poslovanje, XML za univerzalno povezljivost in povečano funkcionalnost, pa še dodatne tehnike za porazdeljevanje obremenitev strežnikov tudi v zelo raznolikih okoljih.

Poleg klasičnih oblikovalskih lastnosti HTML omogoča Tango tudi rabo klasičnih predmetov COM, JavaBeans in lastnih Tango class datotek, razvojno okolje pa zagotavlja povezljivost z zbirkami podatkov Pervasive.SQL, Oracle in vsemi, ki omogočajo ODBC povezljivost. Strežniki so na voljo za Windows, MacOS, Solaris in Linux, kar omogoča vzpostavitev sistemov v zelo raznolikih informacijskih okoljih, vendar pa je samo razvojno okolje na voljo za MacOS in Windows. V vse različice strežnika Tango 2000 je že vgrajen strežnik za Pervasive.SQL 2000, kar omogoča hiter začetek dela, uporabnikom pa ni potrebno nabavljati posebnega strežnika za zbirke podatkov. Strežniki Tango so lahko samostojni, lahko pa jih tudi povežemo v domene in med njimi porazdelimo obremenitev, tudi če tečejo v različnih operacijskih sistemih. Različic Development Studio je priložen strežnik za enega uporabnika, namenjen predvsem preizkušanju aplikacij.

Nekaj novih dodatkov omogoča tudi boljši nadzor in uravnavanje delovanja strežnikov. Zbirka Tango Server Enhancements vključuje Server Watcher, ki omogoča ponovni zagon strežnika v primeru napake v delovanju, in Tango Load Splitting Client, ki omogoča porazdeljevanje obremenitev na več strežnikov. Tango Web Analyzer se imenuje zbirka orodij, ki omogoča poleg analize in sprotnega nadzora dejavnosti strežnika tudi analizo obiskov posameznih odjemalcev ali strežnikov, vse zbrane podatke pa shrani v zbirko SQL za sprotno obdelavo.

http://www.opal.si

http://www.pervasive.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji