Objavljeno: 11.2.2012

Olympusove novosti

Olympus je predstavil dve zanimivi novosti na področju digitalne fotografije. Ljubitelji standarda in tehnologije brez zrcal Ljubiteljem Mikro ŠtiriTretjine (Micro FourThirds) so dočakali novi fotoaparat z imenom E-M5 iz nove družine OM-D, ki kot prvi nudi 5-osni stabilizator slike s katerim preprečuje zamegljenost na fotografijah in videoposnetkih. Fotoaparat premore tipalo s 16,1 milijoni pik in nov sistem samodejnega ostrenja "FAST" (Frequency Acceleration Sensor Technology - svetlobno tipalo z višjo frekvenco odčitavanja signala), ki se je odlično izkazal na fotoaparatih PEN.

Pri tem lahko posnamemo do 4,2 posnetka v sekundi. Tu so še elektronsko kukalo z 1,44 milijoni pik in premični 7,6-cm zaslonom s tehnologijo OLED, ki je tudi na dotik. Fotoaparat lahko snema tudi video posnetke v zapisih MOV (AVC/H-264) ali AVI (Motion JPEG) ter v ločljivosti 1080i/60. OM-D (E-M5) je na mogoče dobiti v srebni in črni barvi in bo v prodaji od aprila 2012 za ceno 1.300 evrov z objektivom oziroma 1.100 evrov samo telo.

Olympus OM-D E-M5.

Druga zanimiva novost bo najbrž cenovno precej bolj sprejemljiva za širšo množico uporabnikov. Novi kompaktni model SH-25MR iz družine Traveller nudi na videz vse, kar potrebuje srednje zahteven turist. Tipalo nudi zajem slike s 16 milijoni pik, na voljo je 12,5-kratni optični zum, fotoaparat zna snemati video posnetke v visoki ločljivosti 1080p, za nameče pa ima tudi vgrajen GPS z elektronskim kompasom, ki podatke o lokaciji prenese v manj kot 10 sekundah. Na voljo v zlati, črni, rdeči in beli barvi od aprila 2012 za ceno 270 evrov.

Olympus Traveller SH-25MR.

http://www.olympus.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji