Objavljeno: 11.1.2007

Office 2008 za Mac še letos

Microsoft je oznanil novo različico Microsoft Offica za Mac, ki bo nosila oznako 2008, pričakujemo pa jo lahko v drugi polovici letošnjega leta.

Office 2008 bo uporabljal enak grafični prikazovalnik kot Office za Windows in bo vseboval tudi Office Art 2.0, kljub temu da bo dobil nekaj lastnosti vmesnika Office 2007, pa bo njegov vmesnik poseben in prirejen Mac OS X.

Nadvse pomembna novost, ki jo uvaja nova različica, je dosegljivost v obliki univerzalnega binarnega paketa, ki deluje enako zmogljivo na Macih s procesorji Intel in PowerPC.

Nekatere zmogljivosti nove različice bodo prisotne samo v izdaji za Mac. Tak primer sta pogled za namizno založništvo v Wordu, ki je primernejši za ustvarjanje letakov, brošur in podobnih tiskovin, povzetek dneva (Moj dan) v Entourage ter nove predloge v Excelu.

Uporabnikom nove različice Offica za Mac bo dosegljiv tudi nov Microsoftov zapis Open XML, ki ga sicer s programskim dodatkom, ki ga moramo ločeno namestiti, podpira tudi aktualna različica.

Cene novih paketov zbirke Office za Mac naj bi bile podobne kot doslej: različica za študente in učitelje stane 149, osnovna 399, profesionalna pa 499 dolarjev. Slednja za razliko od osnovnega paketa vsebuje Virtual PC, ki pa ga je Microsoft nehal razvijati, zato morda tudi tega paketa ne bo več.

Prve fotografije novega Offica.

Vmesnik Office 2004 for Mac ni tak kot v Office 2003, niti tak kot v Office 2007.

www.microsoft.com/mac

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji