Objavljeno: 22.5.2017 15:00

Objavljene specifikacije prihajajoče Sony Xperia XZ1

V spletu so se pojavile specifikacije za nekaj prihajajočih Sonyjevih telefonov, med njimi tudi za zastavonošo XZ1. Ta bo uporabljala Snapdragon 835 z 4 GB pomnilnika, 5,2 palčnim zaslonom ločljivosti FullHD in baterijo 3.000 mAh. Specifikacije so torej podobne kot pri drugih telefonih najvišjega ranga, denimo ravnokar preizkušenega Galaxy S8, s tem, da bo imel Sonyjev predstavnik očitno nekoliko manjši zaslon (to gre predvsem na račun Samsungovega zaslona, ki se razteza čez praktično celo prednjo stranjo telefona).

Druga dva telefona, ki sta se pojavila, sta Xperia XZ1 Compact in X1. Prvi je manjša različica prej omenjene zastavonoše, s tem, da dejansko ponuja praktično enake zmogljivosti – do sedaj so ti telefoni bili pogosto občutno manj zmogljivi od večjih bratov, nova XZ1 Compact pa prinaša enak procesor in količino pomnilnika z 4,6 palčnim zaslonom in baterijo 2.800 mAh. Zadnja naprava, Xperia X1, pa ima malenkost manj zmogljivi Snapdragon 660 ter 5 palčni zaslon, 4 GB pomnilnika in baterijo 2800 mAh. Pri vseh treh napravah naj bi se ponovno potrudili tudi pri fotoaparatih, ti naj bi prinašali še nekaj novih zmogljivosti.

Sony se pri pametnih telefonih sicer drži, a se jim ne uspe dvigniti iz povprečja. Naprave so bile do sedaj večinoma solidne, a so jih pri golih zmogljivostih prehitele dražje naprave (predvsem Samsungove), po ceni pa kitajski modeli, v zadnjem času predvsem Huawei. Ti novei modeli naj bi prišli na dogodku IFA, torej konec poletja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji