Objavljeno: 13.10.2009

Nvidia GeForce GT220

Da pri Nvidii ne ostajajo zgolj pri papirnatih splavitvah grafičnih kartic, želijo pokazati s splavitvijo grafične kartice GeForce GT220, ki je vsega teden dni po uradni predstavitvi že znašla na prodajnih policah trgovin. Kartica sama po sebi ni nič posebnega (vsaj kar zadeva zmogljivosti), z izjemo dejstva, da gre za prvi Nvidiin grafični procesor, izdelan s 40-nm tehnološkim postopkom.

GeForce GT220 prav tako kot bratski GT210 ne bo posegal po hitrostnih rekordih in bo bržkone svojo pot našel v nižje cenovno pozicionirane računalnike za manj zahtevne uporabnike. Da mu poganjanje starejših iger ne bo delalo težav, pa bo skrbelo 48 senčilnih enot, ki bodo utripale s taktom 1360 MHz, medtem ko so inženirji hitrost procesorske sredice nastavili na 625 MHz. Grafični procesor preko 128-bitnega pomnilniškega krmilnika komunicira s pomnilnikom, ki deluje s taktom 800 MHz, njegova količina pa se bo gibala med 256 MB in 1 GB, odvisno od različice.

Prvi proizvajalci so kartice, katerih cena se bo gibala med 50 in 70 evri, že pokazali. Te bodo na voljo tudi v izvedbi s polovično višino (za nizka ohišja), med standardno opremo pa naj bi sodili kar trije grafični vmesniki: VGA, DVI ter HDMI.

www.nvidia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji