Objavljeno: 30.7.2000

Nvidia GeForce 2 MX

Podjetje Nvidia hitro nadaljuje s predstavitvami novih izdelkov. Po procesorju GeForce 2 GTS je na vrsti GeForce 2 MX, doslej znan po delovnem imenu NV11. Novi procesor je hitrostno podoben dosedanjemu procesorju GeForce 256, čeprav izhaja iz istega projekta kakor GeForce 2 GTS. Glavna prednost je nižja cena, s čimer si bo procesor utrl pot tudi med cenejše računalnike. Novi procesor je obenem tudi prvi poizkus vstopa družbe Nvidia med prenosne računalnike.

Kljub temu je za zdaj poudarek zlasti pri novem procesorju za navadne računalnike PC. GeForce 2 MX je narejen v 0,18-mikronski arhitekturi, zato je tudi energijsko varčen in toplotno manj zahteven. Po sedanjih podatkih za delovanje ne potrebuje dodatnega prisilnega hlajenja. Glavna razlika med močnejšim modelom GTS in MX je številu podatkovnih cevovodov. GeForce 2 GTS ima štiri, GeForce 2 MX pa le dva. Novinec zmore obdelavo 20 milijonov mnogokotnikov na sekundo in zapolnjevanje 700 milijonov senčenih pik na sekundo, vse skupaj ob frekvenci delovanja 175 MHz. Zanimivo pa je to, da manjši model MX podpira prikaz na dveh monitorjih sočasno (Nvidia TwinView), medtem kot model GTS tega ne podpira.

Nvidia trdi, da bo novi procesor GeForce 2 MX stal 100 dolarjev, le tretjino cene procesorja GeForce 2 GTS. Novi procesor bo v cenejšem tržnem segmentu nadomestil dosedanje procesorje TNT 2, ki bodo tako prišli v cenovni razred doslej najcenejših modelov TNT in Vanta. Med prvimi, ki bo novi procesor uporabil v svojih grafičnih karticah, je nemški proizvajalec ELSA, ki ga bo ponujal v kartici Gladiac MX.

http://www.nvidia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji