Oglasno sporočilo
Objavljeno: 23.2.2022

Novosti sveže Galaxy S22 serije – kaj prinašajo uporabnikom?

Nova družina Samsung Galaxy S22 prinaša nove, inovativne funkcije - take, kakršnih Samsung doslej še ni predstavil. V družini S22 so trije vrhunski aparati: S22, S22 + in S22 Ultra.

Nov epski standard

Začnimo pri najboljšem. Vrhunec serije je gotovo model Galaxy S22 Ultra. Model, ki je tesno povezan z Note serijo in tako nudi poseben videz. Tanek in drzen poliran okvir z obliko elegantne simetrije. Velika novost tokratne S serije je vgrajeno S Pen pisalo, ki ga je Samsung prvič vključil v to serijo. Shranjeno je v spodnjem delu telefona, izvlecite ga in že lahko pišete, skicirate ali upravljate svoj telefon. Gre za pisalo, ki je najhitrejše in najbolj odzivno, kar jih je Samsung kdaj ustvaril. S kar 70 % manjšo[1] zamudo lahko pišete in rišete bolj naravno na velikem zaslonu vašega S22 Ultra in raziskujete aplikacije na nove načine. Svoje misli lahko kadarkoli preprosto zapišete in hkrati sinhronizirate za digitalno zapisovanje. Pisanje s pisalom je nudi enak občutek, kot bi pisali s črnilom po papirju.

Tudi Galaxy S22 in S22+ nudita nove oblike ustvarjalnega izražanja, zasnovana tako, da naredita vsak trenutek epski. Izrazite se z osupljivim dizajnom in inovativnim uporabniškim vmesnikom ali brezhibno posnemite dogajanje podnevi in ponoči.

Profesionalni načini fotografije

Včasih se najboljše stvari zgodijo ponoči. Vse te dogodke lahko sedaj za posnamete z vrhunskimi tehnološkimi posodobitvami profesionalne kamere. Vsi modeli Galaxy S22 serije nudijo novo funkcijo Nightography, ki omogoča snemanje kadarkoli v dnevu, tudi ob šibki svetlobi. Z izboljšano tehnologijo umetne inteligence, ki jo poganja novi NPU (procesor za strojno učenje), je kamera Galaxy S22 zasnovana tako, da prepušča več svetlobe, zajame več podrobnosti in barv tudi v nočni svetlobi. V nočnem načinu lahko uživate tudi v izrazitih nočnih fotografijah, tako je vsaka svetloba dobra za posnetke. Funkcija samodejnega kadriranja prilagodi fokus kamere in tako zagotavlja, da kamera ujame točno tisto, kar si želite. Nightography osvetli najmanjše podrobnosti, tako da bodo videti jasne, fotografije pa bodo še bolj popolne s funkcijo portretnega načina, ki jo poganja umetna inteligenca.

Modela Galaxy S22 in S22 + nudita dinamične kamere in napredno obdelavo posnetih fotografij. Na voljo imata zmogljivo 12 MP ultraširokotno kamero, 50 MP širokokotno kamero, 10 MP telefoto kamero s 3-kratno optično povečavo in sprednjo 10 MP selfi kamero. Za urejanje posnetih fotografij pa je na voljo še aplikacija Expert Raw, ki vsebuje obsežen nabor orodij za urejanje funkcij fotoaparata, ki omogočajo bolj ustvarjalno oblikovanje.

Model S22 Ultra svoje lastnosti kamere še nadgradi. Na voljo so 12MP ultraširokokotna kamera, 108 MP širokokotna kamera, 10 MP telefoto kamera s 3-kratno optično povečavo, 10 MP telefoto kamera z 10-kratno optično povečavo in sprednja kamera za selfije s 40 MP. Za snemanje odličnih fotografij in videoposnetkov, tudi v temnem okolju, dodatno pripomoreta še Super clear steklo in leča, saj pomagata snemati brez odsevov in s tem zajameta še bolj razločne in svetle prizore.

Dogajanje si lahko približate kar 100-krat, s portretnim načinom pa bo vsaka fotografija videti profesionalna. Vsi telefoni S22 serije ponujajo dostop do aplikacije Expert RAW[2]. Gre za podobne nastavitve kot pri DSLR kamerah, ki omogočajo ustvarjalni nadzor nad fotografiranjem. Svoje fotografije lahko osvetlite, uporabite nastavitve ISO, prilagajate ravnovesje beline, vse pa shranite v formatu RAW do 16 bitov.

Hitrejši. Močnejši. Več časa.

Ne glede na to, kako in koliko časa na dan uporabljate vaš telefon, vam bodo telefoni Galaxy S22 serije vedno na razpolago več kot en dan in to z brezhibno močjo. 4 nm procesor zagotavlja neverjetno izkušnjo, je zelo hiter, zmogljiv in zagotavlja nemoteno uporabo tudi pri večopravilnosti ali igranju iger. S22 Ultra pa ima še Wi-Fi 6E, ki je kar do dvakrat hitrejši od Wi-Fi 6, kar pomeni, da lahko uživate v neprimerljivi zmogljivosti v vseh svojih najpogosteje uporabljenih aplikacijah.

Vso to zmogljivost poganjajo odlične baterije. Galaxy S22 Ultra nudi baterijo kapacitete kar 5.000 miliamperov in zdrži več kot en dan. S super hitrim polnjenjem 45 W lahko le po 10 minutah polnjenja že snemate več kot 50 minut videa, zato ne bo več dolgega čakanja na ponovno uporabo. Način porabe baterije je razporejen za takrat, ko jo najbolj potrebujete. Galaxy S22 je izdelan z robustno celodnevno baterijo s 3.700 miliamperov in 25 W hitrim polnjenjem, ki vas nikoli ne upočasni, Galaxy S22+ pa ima izjemno zmogljivo baterijo s 4.500 miliamperov in ponuja tudi 45 W super hitro polnjenje, tako da vam ni treba čakati, ko vam zmanjka energije.

Če vas ulovi dež, ali se vam zgodi, da telefon pade v lužo, ne bo nobenih težav. Vsi so prilagojeni, da vzdržijo pljuske in padce. Ocena IP68 pomeni, da je telefon odporen na vodo in prah. Za 30 min bo vsak na 1,5 m globine sladke vode.

Občutljive podatke ščiti celostna platforma Knox Vault. Ta zaščiti vaše biometrične informacije, medtem ko Varna mapa zaklene vse vaše osebne podatke.

Zaslon brez bleščanja

Vsi zasloni so opremljeni z dinamičnim AMOLED 2x, zato je igranje iger posebna izkušnja. Ne glede na to, ali izberete vrhunski 6,1-palčni zaslon Galaxy S22, 6,6-palčni zaslon Galaxy S22+ ali največji 6,8-palčni zaslon Galaxy S22 Ultra, so vsi izdelani s tehnologijo inteligentnega Vision Booster.  Zaslon se samodejno prilagodi glede na osvetlitev v okolju ter tako poskrbi za najboljši možni pogled na vsebino tudi pri močni sončni svetlobi. Celotna serija je podprta z do štirimi generacijami nadgradenj operacijskega sistema Android.

Narejena je zato, da traja. To so namreč najbolj vzdržljive mobilne naprave Samsung doslej. Telefoni so izdelani iz Armor Aluminium, ki je najmočnejši aluminijasti okvir podjetja Samsung. Poleg trdnega okvirja pa je serija opremljena še s čvrstim steklom Corning® Gorilla® Glass Victus®+ na sprednji in zadnji strani. Ob nerodnih padcih ste tako lahko brez skrbi.

Vsi trije modeli so na voljo z različnimi kapacitetami shranjevanja in delovnega pomnilnika ter barvnimi kombinacijami. Z 9. februarjem se je tudi v Sloveniji začela predprodaja pri pooblaščenih partnerjih.

Več informacij o prednaročilu najdete na: https://www.samsung.com/si/offer/preorder-galaxy-s22/.

[1] V primerjavi z Galaxy S21 Ultra.

[2] Aplikacijo Expert RAW je treba pred uporabo brezplačno prenesti ločeno iz trgovine Galaxy Store

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji