Objavljeno: 7.11.2006

Novosti s TechEd

Na uvodni predstavitvi letošnje konference TechEd, ki se odvija v Barceloni, je Microsoftov podpredsednik za tehnološko strategijo Eric Rudder objavil vrsto novosti, ki so razvijalcem na podlagi Okna na voljo že danes. Te vključujejo:

-- Ogrodje .net 3.0, ki omogoča razvoj bogatih uporabniških vmesnikov za okensko namizje in splet. Novi rod ogrodja gradi na podlagi .net 2.0, ki ji dodaja kopico uporabniku usmerjenih programskih knjižnic, na voljo pa bo za operacijske sisteme Okna XP, 2003 Server ter Vista.

-- Naročniki MSDN Premium bodo ob novembrski oddaji v proizvodnjo (RTM) lahko s spleta prenesli dokončana Okna Vista in Office 2007.

-- Drugo preizkusno različico (beta 2) strežniških razširitev ASP.NET AJAX in knjižnice Ajax Library (»Atlas«), ki omogoča razvoj visoko odzivnih spletnih aplikacij, ki so združljive z vsemi sodobnimi spletnimi brskalniki (IE 7, FireFox, Opera, Safari,...).

-- Razširitve Visual Studia 2005, ki omogočajo izkoriščanje novosti ogrodja .net 3.0, so že na voljo. Z njimi bodo razvijalci v obstoječem okolju pridobili nove vsadke (plug-ins) in predloge. Med razširitvami najdemo tudi orodja za Office System 2007, s katerimi je mogoče razvijati nov rod poslovnih aplikacij za Pisarno 2007. Novosti Pisarne namreč pokrivajo tako »klasični«, odjemalski ali namizni del, kot tudi strežniški del s portalom SharePoint in novostjo v paketu, Groove.

-- Zadnjo preizkusno različico (RC) podatkovnega strežnika za vgradnjo, SQL Server Compact Edition, ki omogoča uporabo visoko zmogljivega podatkovnega stroja na vsakem namizju, vključuje pa tudi orodja za enostavno sinhronizacijo podatkov z osrednjim podatkovnim strežnikom SQL Server. Razvijalci seveda za rabo kompaktnega stežnika ne potrebujejo novih znanj, temveč izkoriščajo dobro znani ADO.NET.

Za dodatno stimulacijo so razvijalcem pri Microsoftu pripravili tudi brezplačne učne tečaje v spletu, skupaj z brezplačnimi testi, s katerimi je pridobljeno znanje mogoče preveriti in najti dopolnilne informacije o tehnologijah, za kateri smo pokazali slabše poznavanje.

Vse skupaj je Rudder zaokrožil še z odprtjem natečaja Imagine Cup 2007, ki tudi letos vabi študente širom sveta, da se udeležijo zanimivega tekmovanja v znanju programiranja, ki jim lahko prinese bogate nagrade, obisk finala v Koreji ter tudi možnost zanimive zaposlitve.

http://msdn.microsoft.com/vstudio/

http://ajax.asp.net/

http://www.microsoft.com/sql/compact/

http://www.microsoft.com/learning/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji