Objavljeno: 26.11.2000

Novosti podjetja Xircom

Podjetje Xircom, ki smo ga nekoč poznali predvsem po karticah PC Card, se vse bolj usmerja na nova področja. Nedavno so predstavili tri zanimive novosti, ki bodo popestrile njihov prodajni program. Prva je miniaturni žepni računalnik REX 6000, ki v ohišju velikosti kreditne kartice združuje zmogljiv osebni organizator podatkov. V primerjavi z dosedanjimi modeli REX, ki so bili namenjeni pretežno prebiranju in ne vnosu podatkov, ima REX 6000 vgrajen za pritisk občutljiv zaslon LCD, na katerem lahko uporabniški vmesnik krmilimo s peresom. Sistem ima tudi zaslonsko tipkovnico, prek katere s peresom hitreje vnesemo podatke kakor doslej s petimi nadzornimi tipkami.

REX 6000 ima v primerjavi s predhodniki tudi precej večji pomnilnik (2 MB), poleg tega pa so razširili tudi število vgrajenih programov. Poleg koledarja, beležnice, seznama opravil, računala in imenika ima miniaturni računalnik odslej tudi pregledovalnik posebej oblikovanih spletnih strani dosegljivih prek novih duri http://www.rex.net. Sistem so razvili skupaj z družbo Brience, ki bo tudi tržilo programski paket za izdelavo združljivih strani. Na osebni računalnik ga priključimo kot kartico PC Card ali prek priložene priklopne postaje z vmesnikom USB. Vgrajena baterija zadostuje po navedbah proizvajalca za nekaj mesecev dela. Cena računalnika je ugodna, saj stane le 150 dolarjev.

Xircom se spogleduje tudi z novimi komunikacijskimi tehnologijami. Nedavno so predstavili prvo kartico PC Card za povezavo z brezžičnimi omrežji Ethernet prek protokola IEEE 802.11b. Xircom CreditCard Wireless Ethernet Adapter, tako je kartici ime, omogoča prenos podatkov s hitrostmi do 11 Mb/s, primerna pa je predvsem za rabo v pisarniškem okolju in v razmeroma omejenem dosegu. Xircomova kartica je med prvimi, ki podpira certifikate o združljivosti WECA in Wi-Fi, s katerimi zagotavljajo združljivost z izdelki drugih proizvajalcev. Omogočajo tudi šifriranje podatkov, ki se prenašajo po brezžični povezavi, in sicer s 128-bitnimi ključi. Cena kartice je 200 ali 220 dolarjev (z večjo stopnjo zaščite).

http://www.xircom.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji