Objavljeno: 2.5.2001

Novo orodje za razvoj trirazsežnih spletnih svetov

Iz podjetja Adobe prihaja nov programski paket z imenom Atmosphere, orodje za razvoj trirazsežnih spletnih svetov. Zaenkrat je kot javna preizkusna različica za okna na voljo na spletni strani podjetja Adobe. Orodje temelji na standardu Viewpoint Media Player, ki ga že uporabljajo pri znanih podjetjih, kot sta Sony in Nike, izbira tega pa je tudi posledica vložka, ki ga je Adobe namenil podjetju Viewpoint v preteklem letu.

Ko uporabnik stopi v svet ustvarjen z orodjem Atmosphere se ta naloži v trenutku, kar omogoča zvezno gibanje po njemu in njegovo raziskovanje. Svetovi so lahko na poljubnem strežniku, med sabo pa so lahko poljubno povezani, kar omogoča razvoj prepletenih trirazsežnih okolji na spletu.

Atmosphere ponuja razvijalcem standardne spletne elemente, kot so povezave preko spletnih naslovov, uporaba jave za animacijo objektov, dodajanje zvoka in posebnih učinkov ter med sabo povezane predmete, zvoke in prevleke. Preprost vmesnik naj bi omogočal hitro in učinkovito obvladovanje postopkov oblikovanja, poleg tega omogoča uvoz trirazsežnih objektov iz najbolj razširjenih programov za ustvarjanje trirazsežne grafike, kot so Viewpoint, Curios Labs, Discreet 3DStudio Max in Wavefront Maya.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji