Objavljeno: 11.1.2000

Novi tiskalniki Brother

Brother je prenovil svojo družino laserskih tiskalnikov. Nove modele odlikujejo izpopolnjeni tiskalni mehanizmi za hitrejši izpis ter nova oblika ohišja. Kljub novostim slonijo novi tiskalniki na uspešnih prejšnjih modelih. Še bolj kakor doslej so se načrtovalci trudili znižati stroške za izpisano stran. To so dosegli s tiskalno enoto, ki jo sestavljata dva med seboj ločena dela: tiskalni valj in barvilo. Ko se barvilo porabi, ga zamenjamo, tiskalni valj pa zamenjamo šele, ko se povsem obrabi. Obenem so pri Brotherju povečali zmogljivost kaset z barvilom, kar še dodatno znižuje stroške tiska.

V razred tiskalnikov za domačo uporabo sodi tiskalnik Windows GDI HL-1030, ki z ločljivostjo 600 × 600 pik na palec natisne do 10 strani v minuti. Za nemoteno delo ima vgrajen 2 MB pomnilnik, kar zadostuje tudi za zahtevnejše izpise. V razredu višje so štirje tiskalniki. Vsi se lahko pohvalijo s hitrim izpisom (12 strani/min) ter vzporednim in priključkom USB (za PC in Apple G3/iMac), ki omogoča enostaven priklop in hiter prenos podatkov iz računalnika v tiskalnik. Laserski tiskalnik HL-1240 je namenjen zlasti osebni uporabi. Posnema jezik PCL 4 pri ločljivosti 600 × 600 pik na palec. Pri nekoliko manjši ločljivosti lahko tiskamo tudi iz dosovskih programov.

Manjšim podjetjem je namenjen tiskalnik HL-1250. Tiska z ločljivostjo 1200 × 600 pik na palec in ima 4 MB pomnilnik, ki se ga po potrebi lahko razširi do 36 MB. Pri obeh modelih je z dodatno kartico možna razširitev v omrežni tiskalnik. Najzmogljivejši je model HL-1270N, ki ima enake lastnosti kakor model HL-1250, a ima vgrajeno omrežno kartico Ethernet 10/100. Programska oprema omogoča popoln nadzor tiskalnika prek spletnega brskalnika. Tiskalnik posnema poleg vseh standardnih jezikov tiskanja tudi PostScript Level 2.

Zadnja novost je večfunkcijski tiskalnik HL-P2500, ki poleg laserskega tiskalnika združuje optični bralnik, celota pa lahko deluje tudi kot fotokopirni stroj. Hitrost tiskanja je 12 strani v minuti, ločljivost izpisa pa 600 × 600 pik na palec. Tiskalnik je združljiv z računalniki PC in Apple G3/iMac, deluje pa lahko tudi kot omrežna naprava. Optični bralnik vsebuje samodejni podajalnik listov ADF, s čimer dosega hitrost kopiranja do 10 strani na minuto. Dokumente lahko povečujemo (do 200 %) in pomanjšujemo (do 50 %), priložena pa je tudi programska oprema za optično razpoznavo znakov. Vsi novi tiskalniki serije HL lahko v kaseto za papir sprejmejo do 250 listov, zmogljivejše pa lahko opremimo z dodatno kaseto za 500 listov.

http://www.brother.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji